H Mitsubishi επιστρέφει δυναμικά στην αγορά με τα νέα Colt και ASX

H Mitsubishi επιστρέφει δυναμικά στην αγορά με τα νέα Colt και ASX

H Mitsubishi παρουσίασε στην Ελλάδα τα ολοκαίνουργια Colt και ASX, τα οποία φέρνουν και πάλι στο επίκεντρο του ελληνικού ενδιαφέροντος την ιαπωνική φίρμα.

Mitsubishi ASX

Τα ολοκαίνουργια Mitsubishi Colt και ASX πάτησαν τις ρόδες τους στην Ελλάδα, με την επίσημη παρουσιάσή τους να λαμβάνει χώρα στο Ellinikon Experience Park.

Στην αρχή, τον λόγο πήρε η κ. Μαρία Ξυτάκη, διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας του Ομίλου Σαρακάκη, η οποία εγκαινίασε την νέα εποχή της Mitsubishi στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το όραμα του Ομίλου Σαρακάκη.

Εν συνεχεία, η σκυτάλη πέρασε στον κ. Κωνσταντίνο Στέφα, marketing supervisor cars division της Mitsubishi που παρουσίασε τα δύο μοντέλα. Ξεκινώντας από το Colt, ένα από τα best-seller μοντέλα των Ιαπώνων, καθώς μετρά πάνω από 1,2 εκατομμύρια πωλήσεις σε σύνολο έξι γενεών.

Τα ολοκαίνουργια Mitsubishi Colt και ASX ξεκινούν την εμπορική τους πορεία στην Ελλάδα από €18.700 και €25.750 αντίστοιχα

Mitsubishi Colt

Η επιτυχία του στην ελληνική αγορά ήταν μεγάλη, αν αναλογιστούμε πως από το διάστημα 2005-2009 ταξινομήθηκαν 15.000 Colt έκτης γενιάς στην ελληνική αγορά.

Η έβδομη γενιά του μοντέλου, όπως άλλωστε παραδέχτηκε η κυρία Ξυτάκη έρχεται για να «κατακτήσει» την πόλη, δείχνοντας με το καλημέρα τις διαθέσεις αλλά και τις βλέψεις της Mitsubishi για το μοντέλο της, που τοποθετείται στην καρδία του B-Segment

O Iάπωνας κατασκευαστής ακολούθησε τη λογική «badge engineering». Επί της ουσίας, το νέο Colt θυμίζει πάρα πολύ έντονα το «ομοαίματο» Renault Clio, με το οποίο εκτός των άλλων μοιράζονται την ίδια μονάδα παραγωγής, στην Προύσα της Τουρκιάς.

Η νέα γενιά του ιαπωνικού αυτοκινήτου πόλης χαρακτηρίζεται από σύγχρονο και κομψό στιλ, με τη φωτεινή υπογραφή να πλαισιώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία Mitsubishi Dynamic Shield.

Ανάλογα νεανική και σπορτίβ είναι και η εικόνα του πίσω μέρους, με το όνομα του φίρμας να αποτυπώνεται πλέον ολογράφως, όπως άλλωστε επιτάσσει η νέα φιλοσοφία της φίρμας.

Mitsubishi Colt

Το Colt μπορεί να βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B, όπως άλλωστε και το Clio, εντούτοις όμως είναι ένα διαφορετικό αυτοκίνητο. Συζητώντας με τους ανθρώπους της Mitsubishi, αντιληφθήκαμε, πως το συνολικό set-up του αυτοκινήτου, και η ρύθμιση της ανάρτησης δεν ακολουθούν ακριβώς τη.. γαλλική σχολή, αλλά είναι προσανατολισμένα προς το κοινό της Mitsubishi.

Το νέο Colt θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις ισχύος. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ένας 1.000άρης ατμοσφαιρικός 67 ίππων και 95 Νm ροπής που συνδυάζεται με ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Η αμέσως επόμενη έκδοση περιλαμβάνει έναν 1.000άρη τούρμπο κινητήρα που συνοδεύεται από 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, 91 ίππους και 160 Nm ροπής για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Στην κορυφή της προϊοντικής γκάμας βρίσκεται η υβριδική έκδοση που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό 1.6 lt βενζίνης, δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα αυτόματο multi-mode κιβώτιο, αποδίδοντας συνδυαστικά 143 ίππους.

Ο εξοπλισμός κρίνεται επαρκέστατος από την εισαγωγική κιόλας έκδοση Inform. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ανάλογα με την έκδοση κυμαίνεται από τις 7” έως τις 10,25”. Συν τοις άλλοις, η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (από 7” έως 9,3”) προσφέρει αυξημένες επιλογές συνδεσιμότητας, περιλαμβάνοντας σύνδεση με Android Auto και Apple CarPlay.

Αναλυτικά, οι τιμές του νέου Mitsubishi Colt στην ελληνική αγορά διαμορφώνονται ως εξής:

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
1.0 5MT 67 PS Inform€18.700
1.0 5MT 67 PS Inform Plus€19.490
1.0 5MT 67 PS Invite Plus€20.760
1.0-T 6MT 91 PS Invite Plus€21.920
1.0-T 6MT 91 PS Intense Plus€24.470
1.0-T 6MT 91 PS Instyle€27.470
1.6 AT Hybrid Electric 143 PS Invite Plus€29.170
1.6 ΑΤ Hybrid Electric 143 PS Intense Plus€30.360
1.6 ΑΤ Hybrid Electric 143 PS Intstyle€32.690

Στη συνέχεια, είδαμε το νέο ASX, ένα μοντέλο που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες την εμπορική του πορεία στη χώρα μας. Η νέα γενιά του ιαπωνικού SUV βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της νέας συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, αξιοποιώντας έτσι την τεχνογνωσία των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών. Η γκάμα των κινητήριων συνόλων είναι πλούσια, προσφέροντας υβριδικές, ήπια υβριδικές και plug-in hybrid προτάσεις, ικανές να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις.

Mitsubishi ASX

Παράλληλα, το αυτοκίνητο προικίζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητα, ψυχαγωγίας, αλλά και ασφαλείας, προκειμένου να ικανοποιήσει τον σύγχρονο οδηγό-καταναλωτή.

Παρατηρώντας το από μπροστά, η μάσκα Dynamic Shield επικοινωνεί τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου,αναδεικνύοντας παράλληλα το εμβληματικό λογότυπο των τριών διαμαντιών που πλαισιώνεται από τα φώτα ημέρας LED.

Στο πλάι, η κομψή, ρέουσα σιλουέτα συνδυάζεται με φαρδείς, ψηλούς ώμους που διαμορφώνουν ένα ευέλικτο και σπορ σχεδιασμό με τροχούς 17” ή 18” οι οποίοι τονίζουν περαιτέρω τη δυναμική εμφάνιση. To πίσω μέρος του αυτοκινήτου, διαθέτει και αυτό με την σειρά του έναν σπορτίβ σχεδιασμό.

Mitsubishi ASX

Ως προς τα συστήματα κίνησης τώρα, η εισαγωγική έκδοση έρχεται με έναν καινοτόμο, υπερτροφοδοτούμενο, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 lt MPI-T, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η ισχύς της μονάδας ανέρχεται σε 91 PS και η ροπή φτάνει 160 Nm.

Αυξημένες επιδόσεις  υπόσχεται η έκδοση 1.3L DI-T η οποία περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.3 lt με άμεσο ψεκασμό, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Ο κινητήρας αποδίδει 140 PS και 260 Nm ροπής.

Στη διάθεση του καταναλωτή υπάρχουν και υβριδικά συστήματα κίνησης, τα οποία συνδυάζουν έναν βενζινοκινητήρα 1.6 lt με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα multi-mode αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με το αυτοκίνητο να αποδίδει 143 PS.

Την γκάμα του ASX ολοκληρώνει η plug-in hybrid έκδοση, η οποία αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.6 lt που συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 10,5 kWh. Το σύνολο αυτό επιτρέπει στο Mitsubishi ASX να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 62 km.

Όπως όλα τα μοντέλα της Mitsubishi Motors που πωλούνται στην Ευρώπη, η νέα γενιά ASX συνοδεύεται από το Mitsubishi Motors Service Commitment, που αποτελεί διαβεβαίωση για τους πελάτες και απόδειξη της ποιότητας και της εμπιστοσύνης της μάρκας στα μοντέλα της.

Το νέο ASX, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, συνοδεύεται από πέντε χρόνια δωρεάν service (εργασία & ανταλλακτικά προγράμματος περιοδικής συντήρησης).

Τέλος, να αναφέρουμε πως ο επίσημος αντιπρόσωπος της Mitsubishi στην Ελλάδα έχει εξασφαλίσει ικανοποιητικό αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων, με σκοπό να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους μελλοντικούς αγοραστές.

Αναλυτικά, οι τιμές του νέου Mitsubishi ASX στην ελληνική αγορά διαμορφώνονται ως εξής:

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
1.0 Turbo 6MT 91 PS Inform€25.750
1.0 Turbo 6MT 91 PS Invite Plus€26.990
1.3 Turbo 6MT Mild Hybrid 140 PS Invite Plus€28.990
1.3 Turbo 6MT Mild Hybrid 140 PS Intense Plus€32.940
1.6 AT Hybrid Electric 143 PS Invite Plus€36.890
1.6 AT Hybrid Electric 143 PS Intense Plus€40.390
1.6 AT Hybrid Electric 143 PS Instyle€43.650
1.6 ΑΤ Plug-In Hybrid Electric 160 PS Intense Plus€45.830
1.6 ΑΤ Plug-In Hybrid Electric 160 PS Instyle€47.840

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube