MINI: Το Superleggera στον... αέρα

MINI: Το Superleggera στον... αέρα

Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που προσέκλυσε το concept, η BMW δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα το βάλει στην παραγωγή.

Η Mazda έχει το νέο MX-5, η Fiat, δανειζόμενη την πλατφόρμα του, θ' αναβιώσει το 124 Spider το φθινόπωρο και η Honda ετοιμάζει ένα μεγαλύτερο S660 για την Ευρώπη. Στο Μόναχο, πάλι, αποφάσισαν να απέχουν από μικρές σε πωλήσεις κατηγορίες εκτός κι αν έχουν εξασφαλισμένο κέρδος.

Το ΜΙΝΙ Superleggera Vision παρουσιάστηκε πέρυσι κι έκανε τους πάντες ν’ αναφωνήσουν «απλώς φτιάξτε το». Μπορεί το προηγούμενο Roadster να πήγε άπατο αλλά το Superleggera είναι πολύ πιο ελκυστικό και με πιο premium χαρακτήρα.

«Όταν δείξαμε το concept, το ενδιαφέρον που προκάλεσε ήταν εκπληκτικό», παραδέχεται το αφεντικό των MINI και Rolls-Royce, Peter Schwarzenbauer. «Δεν έχουμε ακόμα πάρει κάποια απόφαση. Προς το παρόν εξετάζουμε κατά πόσο είναι βιώσιμο οικονομικά. Εγώ πιέζω για το πράσινο φως επειδή πιστεύω ότι θα ωφελούσε πάρα πολύ τη μάρκα.»

Το πρώτο τετράμηνο οι πωλήσεις της MINI σημείωσαν αύξηση 28%, στις 101.079 μονάδες, χάρη στο λανσάρισμα της νέας γενιάς του τρίθυρου και πεντάθυρου χάτσμπακ.

Με τα Coupé και Roadster ν’ αντιστοιχούν, μαζί με το Paceman, μόλις στο 8% των πωλήσεων το 2014, η «μαμά» BMW δεν πρόκειται να τ’ αντικαταστήσει μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής τους.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από την εταιρεία, εφόσον τελικά εγκριθεί η παραγωγή του θα κοστίζει γύρω στα €35.000 στην Ευρώπη. Εμείς πάντως συμφωνούμε με τον Schwarzenbauer και, όπως και οι υπόλοιποι, λέμε «απλώς, φτιάξτε το».

[Πηγή: Autonews]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube