MINI: Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό της crossover

MINI: Πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό της crossover

Η MINI δημοσίευσε ένα teaser του πρώτου της ηλεκτρικού crossover το οποίο θα λανσάρει παράλληλα τη νέα της σχεδιαστική γλώσσα «Charismatic Simplicity».

https://www.drive.gr/tags/bmw

Η MINI βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης της γκάμας της, με τον κατασκευαστή να ανακοινώνει παράλληλα ότι τα νέα μοντέλα του θα υιοθετήσουν μια ολοκαίνουργια σχεδιαστική γλώσσα. Ονομάζεται «Charismatic Simplicity» και θα κάνει ντεμπούτο με το πρώτο ηλεκτρικό crossover της MINI που θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του Ιουλίου.

Από το πρώτο teaser του νέου crossover που δημοσίευσε ο Βρετανός κατασκευαστής, διακρίνονται έντονες γωνίες στο εμπρός μέρος με τους πλαϊνούς καθρέπτες να έχουν τη βάση τους πάνω στις πόρτες.

Το εργοστάσιο υπόσχεται ότι το νέο ντιζάιν θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε μοντέλο να έχει μοναδικό χαρακτήρα. Επιπλέον, η νέα γενιά μοντέλων της MINI θα αποχαιρετήσει οριστικά το δέρμα και τα διακοσμητικά στοιχεία από χρώμιο.

Ο επικεφαλής σχεδίασης της ΜΙΝΙ, Oliver Heilmer, εξηγεί ότι «τα ηλεκτρικά μοντέλα αποτελούν ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τη σχεδίαση μας, διατηρώντας παράλληλα τις επιρροές από το παρελθόν και τη προσοχή στη λεπτομέρεια».

MINI

Η MINI ισχυρίζεται ότι η εξωτερική σχεδίαση θα είναι μίνιμαλ και θα συνδυάζει πινελιές τελευταίας τεχνολογίας όπως πρωτοποριακά φώτα LED, ενώ το κάθε μοντέλο θα διαθέτει τη δικιά του χαρακτηριστική σχεδίαση στους προβολείς. 

Στην ίδια λογική θα κινηθεί και το εσωτερικό. Στο κέντρο του ταμπλό, θα δεσπόζει μια στρογγυλή οθόνη αφής, ενώ ο κατασκευαστής, κάτω από αυτήν, θα διατηρήσει τα φυσικά κουμπιά για τις πιο σημαντικές λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Θυμίζουμε ότι το νέο ηλεκτρικό crossover θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το Countryman και θα κατασκευάζεται στην Κίνα ως μέρος της συνεργασίας του γκρουπ BMW με την Great Wall Motor. Παράλληλα, η νέα γενιά του MINI χάτσμπακ θα κάνει ντεμπούτο το 2023 και θα είναι διαθέσιμη τόσο σε ηλεκτρικές εκδόσεις, όσο και με θερμικά μοτέρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube