Η MINI ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό crossover

Η MINI ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό crossover

H MINI ετοιμάζει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό crossover το οποίο θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο 2022 και θα είναι μικρότερο σε μέγεθος από το Countryman.

MINI

H νέα γενιά του MINI χάτσμπακ θα κάνει ντεμπούτο το 2023 και θα είναι διαθέσιμη τόσο σε ηλεκτρικές εκδόσεις, όσο και με θερμικά μοτέρ. Αυτό που αλλάζει συγκριτικά με τη σημερινή γενιά είναι ότι η 5θυρη έκδοση του νέου μοντέλου δεν θα διατίθεται σε ηλεκτρική έκδοση. 

Για τους αγοραστές που θεωρούν τα 3θυρα MINI μη πρακτικά και αναζητούν παράλληλα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ο κατασκευαστής ετοιμάζει ένα ξεχωριστό μοντέλο και πιο συγκεκριμένα ένα νέο crossover, το οποίο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το Countryman.

Η νέα προσθήκη στην γκάμα της MINI αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Θα κατασκευάζεται στην Κίνα ως μέρος της συνεργασίας του γκρουπ BMW με την Great Wall Motor.

ΜΙΝΙ

Το νέο crossover θα επιτρέψει στο Countryman να μεγαλώσει και άλλο σε μέγεθος. Θυμίζουμε ότι φήμες θέλουν το νέο Countryman να είναι κατά 200 mm μεγαλύτερο σε μήκος συγκριτικά με τον προκάτοχο του, προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο για τους επιβάτες και αυξημένο χώρο αποσκευών, συγκριτικά με το σημερινό μοντέλο. 

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube