Οι πρώτες εικόνες του νέου ΜΙΝΙ χάτσμπακ

Οι πρώτες εικόνες του νέου ΜΙΝΙ χάτσμπακ

Το νέο ηλεκτρικό MINI Cooper S εντοπίστηκε για πρώτη φορά χωρίς καμουφλάζ στην Κίνα.

Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση της νέας γενιάς του MINI χάτσμπακ χωρίς κανένα καμουφλάζ. Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν τραβήχτηκαν στην Κίνα και αποκαλύπτουν πλήρως την εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση του νέου μοντέλου. Το εικονιζόμενο μοντέλο είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Mini Cooper S και είναι περιτριγυρισμένο από άλλα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του νέου MINI.

Mε μία πρώτη ματιά, κάποιος μπορεί να ξεγελαστεί ότι πρόκειται για ένα facelift και όχι για τη νέα γενιά του μοντέλου. Όμως, οι πιο παρατηρητικοί θα διακρίνουν εμπρός τα νέα γραφικά LED, τον προφυλακτήρα νέας σχεδίασης και το καπό το οποίο πλέον δεν περικλείει τους εμπρός προβολείς. Στο προφίλ, το νέο μοντέλο διατηρεί τις γνώριμες αναλογίες που χαρακτηρίζουν το σύγχρονο ΜΙΝΙ όλα αυτά τα χρόνια.

MINI COOPER

Σε αντίθεση με πολλούς κατασκευαστές για τους οποίους τα 3θυρα χάτσμπακ αμαξώματα αποτελούν παρελθόν, η MINI φαίνεται να μένει πιστή στην παράδοση. Ως αποτέλεσμα, η νέα γενιά του, θα είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα μαζί με το FIAT 500e τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην αγορά με 3θυρο αμάξωμα.

Στο πίσω μέρος, οι αλλαγές είναι ριζικές συγκριτικά με το σημερινό μοντέλο. Οι προβολείς έχουν τριγωνικό σχήμα και ενώνονται μεταξύ τους από μια λωρίδα μαύρου γυαλιστερού χρώματος. Το πορτμπαγκάζ έχει μεγαλύτερο άνοιγμα συγκριτικά με τον προκάτοχο του.

Στο εσωτερικό από την άλλη, ξεχωρίζει η στρογγυλή οθόνη στο κέντρο που θα φιλοξενεί το infotainment. Το παραδοσιακό καντράν εμπρός από τον οδηγό έχει αφαιρεθεί, δίνοντας τη θέση του σε ένα head up display. Γενικότερα, το ταμπλό του δείχνει να είναι αρκετά πιο μινιμαλιστικό από το σημερινό μοντέλο, έχοντας αποχωριστεί πολλούς από τους φυσικούς διακόπτες του. Σημειώνουμε ότι η MINI θέλει να τονίσει τον οικολογικό χαρακτήρα της αφαιρώντας την δυνατότητα στους αγοραστές να εξοπλίσουν το νέο μοντέλο με δερμάτινες επενδύσεις.

Ο κατασκευαστής έχει επιβεβαιώσει ότι η νέα γενιά θα κάνει ντεμπούτο το 2023 και θα είναι διαθέσιμη τόσο σε ηλεκτρικές εκδόσεις, όσο και με θερμικά μοτέρ, για μια τελευταία φορά.

MINI COOPER

Αναφορικά με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, η ΜΙΝΙ έχει ανακοινώσει πως το 2025 θα βγει από την γραμμή παραγωγής το τελευταίο αυτοκίνητο με τέτοιον κινητήρα. Στόχος είναι από το 2027, το 50% και πλέον των πωλήσεών της να αφορά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από το 2030 να είναι μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη μάρκα. Πλήρως ηλεκτρικό είναι το μέλλον και για τη σειρά John Cooper Works, για την οποία η MINI έχει επίσης ανακοινώσει ότι μετά το πέρας της νέας γενιάς, θα ακολουθήσει και αυτή το δρόμο του ολικού εξηλεκτρισμού.

Το νέο ΜΙΝΙ θα βασίζεται σε μία μικρότερη έκδοση της προσθιοκίνητης FAAR πλατφόρμας του BMW γκρουπ και θα συνεχίσει να παράγεται στη Βρετανία, στο εργοστάσιο της Οξφόρδης το οποίο ορίζεται ως το «σπίτι της ΜΙΝΙ».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube