Toyota Land Hooper, το μικρότερο off-roader της Toyota

Toyota Land Hooper, το μικρότερο off-roader της Toyota

Μετά την παρουσίαση του εμβληματικού Toyota Land Cruiser, ο ιαπωνικός κολοσσός ετοιμάζεται να λανσάρει το μικρότερο αδερφάκι του. Το Land Hooper.

Toyota Land Hooper

To περασμένο καλοκαίρι, η Toyota παρουσίασε τη νέα γενιά του Toyota Land Cruiser. Tα σχεδιά της δεν σταματούν εδώ, μίας και πρόθεση της είναι να φέρει στην αγορά το Land Hooper, το μικρότερο και οικονομικότερο off-roader της γκάμας της.

Πρόκειται για μία κίνηση που εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Toyota για τη διεύρυνση της εκτός δρόμου γκάμας της. Τα αποκαλυπτήρια του θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο, στο πλαίσιο του Japan Mobility Show 2023, εντός του μηνός.

Το Land Hooper θα έρθει στην αγορά έχοντας έναν πολύ συγκεκριμένο προσανατολισμό. Να ανταγωνιστεί τα ιδιαίτερα δημοφιλή Ford Bronco και Suzuki Jimny. Από αυτό και μόνο, μπορούμε να αντιληφθούμε τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα που επιθυμούν να δώσουν οι Ιάπωνες στο Toyota Land Hooper.

Ο βενιαμίν της οικογένειας των off-roader της Toyota θα ακούει στο όνομα Land Hooper

Toyota Land Hooper

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Toyota, στις 8 Αυγούστου, κατοχύρωσε το όνομα Land Hooper στο ιαπωνικό γραφείο ευρεσιτεχνιών. Συν τοις άλλοις, το όνομα Land Hooper, ίσως αφορά συγκεκριμένες αγορές, όπως η Ιαπωνία. Σε άλλες, εικάζεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο όνομα, όπως το FJ Cruiser (για την αγορά της Αμερικής) ή το όνομα Compact Cruiser.

Αυτό που αν μη τι άλλο παρουσιάζει τρομερό ενδιαφέρον είναι η φημολογούμενη τιμή του, που στην Αμερική αναμένεται να μην ξεπερνά τις 27.000 δολάρια. Αν ισχύει και στην πραγματικότητα, θα μιλάμε πράγματι για μία πολύ ελκυστική τιμή.

Toyota Land Hooper

Ως προς τις διαστάσεις του, το Land Hooper, σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει τον μεγάλο του αδερφό, το Land Cruiser. Από όσα έχουμε δει, μοιάζει πολύ πιθανό χωροταξικά να κινηθεί στα επίπεδα της Corolla Cross, από την οποία πιθανότατα να δανειστεί και τον κινητήρα. Από την άλλη πάλι, υπάρχει και το σενάριο που θέλει τα συστήματα κίνησης να προέρχονται από το RAV4.

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε είναι η ύπαρξη μια αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του Land Hooper. Κάτι τέτοιο εναρμονίζεται με τις επιδιώξεις και τα σχέδια της Toyota για αυξημένη παραγωγή EV (3,5 εκατομμύρια μέχρι το 2030).

Toyota Land Hooper

Μιμούμενο το Land Cruiser, ελέω τετραγωνισμένου σχήματος, το Land Hooper έχει όλα τα εχέγγυα για να υποσχεθεί ατελείωτες εκτός δρόμου περιπέτειες και αναζητήσεις. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube