Μια Lotus Emira διασκεδάζει στην πίστα! [video]

Μια Lotus Emira διασκεδάζει στην πίστα! [video]

Η Lotus δημοσίευσε ένα video της Emira με τον V6 κινητήρα να γυρνάει στην πίστα του Hethel και να αναδεικνύει την διασκεδαστική συμπεριφορά της.

Lotus Emira

H Lotus έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο video της Emira να γυρνάει... με το πλάι, στην ιστορική πίστα του Ηethel. Ο πρωταγωνιστής αυτή τη φορά είναι η έκδοση First Edition με το V6 μοτέρ. Πίσω από το τιμόνι της βρίσκεται o Gavan Kershaw, επικεφαλής δυναμικής εξέλιξης των μοντέλων της βρετανικής εταιρίας.

Ο ίδιος την ώρα που οδηγεί το διθέσιο σπόρτσκαρ στην πίστα βρίσκει την ευκαιρία να μας μιλήσει για την εξαιρετική συμπεριφορά του μοντέλου τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα. «Με τον υπερτροφοδοτούμενο V6 3,5 λίτρων, το αυτοκίνητο επιταχύνει με πειθώ από τις μόλις 1.500 rpm και η επιτάχυνση αυξάνεται όσο αυξάνονται και οι στροφές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Lotus Emira

Επιπλέον εξηγεί και τα διαφορετικά οδηγικά προφίλ του αυτοκινήτου τα οποία μπορεί να διαλέξει ο οδηγός. Το πρόγραμμα Tour παρέχει μέγιστη ευστάθεια και έλεγχο και το Sport αυξάνει την απόκριση του γκαζιού επιτρέποντας παράλληλα περισσότερο γλίστρημα. Το Race είναι η πιο επιθετική ρύθμιση, η οποία αλλάζει και τα γραφικά του καντράν, ενώ στο Fuly Off ο έλεγχος ευστάθειας απενεργοποιείται πλήρως.

Σύμφωνα με τον Κershaw, η Emira είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να δίνει αυτοπεποίθηση στον οδηγό και να τον επιβραβεύει. Είναι κατασκευασμένη για τους οδηγούς, τόνισε.

Θυμίζουμε ότι Εmira θα είναι το τελευταίο αυτοκίνητο που θα κατασκευάσει η Lotus με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τα μοτέρ της δεν θα προέρχονται από την ίδια την αλλά θα τα παρέχει αρχικά η Toyota και κατόπιν και η Mercedes-AMG.

Τα πρώτα μοντέλα θα ξεκινήσουν να πωλούνται το καλοκαίρι του 2022, θα εφοδιάζονται με έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 3,5 λίτρων με καταγωγή από την Ιαπωνία, ενώ λίγο αργότερα θα προστεθεί και η εναλλακτική του γνωστού δίλιτρου τούρμπο μοτέρ της AMG. 

Lotus Emira

Ο κινητήρας της Toyota θα προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή, εναλλακτικά, με αυτόματο έξι σχέσεων. Το γερμανικό μοτέρ θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη, οκτώ σχέσεων.

Όσο για την ισχύ, η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής τιμές ισχύος αλλά αναφέρει πως το φάσμα θα κυμαίνεται μεταξύ 360 PS και 400 PS. Στην πιο γρήγορη εκδοχή της, η Emira θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,5'' συνεχίζοντας μέχρι την τελική ταχύτητα των 290 km/h. Αντίστοιχα, στην πιο ελαφριά εκδοχή της, θα ζυγίζει 1.405 kg.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube