MG4 Electric, το νέο ηλεκτρικό κόμπακτ [video]

MG4 Electric, το νέο ηλεκτρικό κόμπακτ [video]

To MG4 Electric, αποκαλούμενο Mulan στην Κίνα, θα λανσαριστεί στην Ευρώπη στα τέλη του 2022 με μπαταρία 51 kWh ή 64 kWh και ισχύ 170 και 204 ίππων.

MG4 Electric

Δεν θα ονομάζεται MG Mulan όπως στην Κίνα, αλλά MG4 Electric! Το νέο ηλεκτρικό κόμπακτ χάτσμπακ της MG εγκαταλείπει το όνομα της ηρωίδας της Disney για ένα πιο απλό όνομα, κατά την ονοματολογία που είδαμε πρόσφατα με στέισον βάγκον MG5. Και θα έρθει να τοποθετηθεί με εμπορικό πλεονέκτημα την τιμή του σε μια κατηγορία που παίζουν παίκτες όπως το VW ID.3 ή το Renault Mégane E-Tech.

Το MG4 Electric εγκαινιάζει μια ολοκαίνουργια σπονδυλωτή πλατφόρμα, την MSP (Modular Scalable Platform), που εξελίχτηκε από τον κινεζικό όμιλο SAIC, τη μητρική εταιρεία του Βρετανού κατασκευαστή. Το νέο ηλεκτρικό κόμπακτ χάτσμπακ θα μπορεί να φορά μπαταρία 51 kWh ή 64 kWh, προσφέροντας αντίστοιχη αυτονομία 350 ή 450 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. 

To MG4 Electric βρίσκεται ακόμα στη φάση δοκιμών και έχει διανύσει περισσότερα από 120.000 km. Το ευρωπαϊκό λανσάρισμά του έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο 3μηνο του 2022.

MG4 Electric

Σύμφωνα με την MG, ο σχεδιασμός αυτής της πλατφόρμας καθιστά επίσης δυνατή την υποδοχή μπαταριών που κυμαίνονται από 40 kWh έως 150 kWh και την αύξηση της τάσης έως και τα 800 V. Από την πλευρά του κινητήρα, το MG4 Electric προσφέρει δύο επίπεδα ισχύος: 170 ίππους και 204 ίππους (ανάλογα με το αν θα επιλέξεις τον μικρό ή τον μεγάλο συσσωρευτή), με τη ροπή να περνά αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, ο Βρετανός κατασκευαστής ανακοινώνει οκτώ δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση του σπριντ των 0-100 km/h και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 160 km/h. Επιδόσεις που ίσως θα ενισχυθούν μέσα από μια πιο σπορ έκδοση, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της MG, «θα προγραμματιστούν και άλλες εκδόσεις του MG4 Electric, μεταξύ αυτών και μια έκδοση με τετρακίνηση». Οπότε και θα επανέλθουμε. 

MG4 Electric

Με την αρχιτεκτονική MSP, το MG4 Electric θα μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις εξ αποστάσεως και -γιατί όχι;- να κινείται αυτόνομα στο μέλλον χάρη στο «πλήρες σύστημα χαρτογράφησης περιβάλλοντος σε σμήνος».

Η καμπίνα επιβατών του MG4 Electric διαθέτει ένα ταμπλό που είναι όσο το δυνατόν πιο εκλεπτυσμένο. Τα ψηφιακά όργανα χαρακτηρίζονται από μια απλή οθόνη με άγνωστη διαγώνιο. Το ίδιο και η οθόνη του συστήματος infotainment. Να σημειώσουμε παρόλα αυτά την παρουσία κάποιων φυσικών κουμπιών, αλλά που δεν φαίνεται να μπορούν να ελέγχουν τον κλιματισμό, για παράδειγμα. Στη μέση της κεντρικής κονσόλας υπάρχει μια επαγωγική θέση φόρτισης για smartphone, ο «λεβιές» ταχυτήτων είναι ένας περιστροφικός επιλογέας και δίπλα του το ηλεκτρικό χειρόφρενο.

MG4 Electric

Με μήκος 4,29 m, το MG4 Electric έρχεται να πλασαριστεί στο πάνω μέρος της κόμπακτ κατηγορίας, ον εννιά πόντους μακρύτερο από το Renault Mégane E-Tech (4,20 m) και τρεις πόντους από το Volkswagen ID.3 (4,26 m). Στα χαρτιά, οι προσφορές ισχύος/μπαταρίας είναι παρόμοιες με αυτές των παραπάνω ανταγωνιστών, οπότε αυτό που μένει να δούμε είναι αν η ανακοινωθείσα αυτονομία είναι αντάξιά τους. Το «να δούμε» βέβαια αποτελεί ρητορικό σχήμα, μιας και δεν υπάρχει αντιπροσωπεία της MG στη χώρα μας, οπότε θα είναι απίθανο να οδηγήσουμε το αυτοκίνητο

Όσον αφορά την τιμή, η MG δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει πόσο θα κοστίζει το MG4 Electric. Αναμενόμενα, η τιμή του θα ξεκινά πολύ χαμηλότερα από τους ανταγωνιστές του, καθώς η στρατηγική της φίρμας είναι να βρει μια θέση στην αγορά μέσω ελκυστική τιμής.

MG4 Electric 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube