Επίσημο: Mercedes-Benz EQV, «το πρώτο ηλεκτρικό premium MPV» [video]

Επίσημο: Mercedes-Benz EQV, «το πρώτο ηλεκτρικό premium MPV» [video]

Με 204 PS και αυτονομία 405 km, θα κάνει πιο φθηνές, γρήγορες κι ευχάριστες τις μεταφορές των πελατών… Airbnb.

Η V-Class της Mercedes-Benz εξηλεκτρίστηκε, ανανεώθηκε και μετονομάστηκε σε EQV.

Ακολουθώντας πιστά το πρωτότυπο EQV concept που είχε εκτεθεί τον περασμένο Μάρτη στη Γενεύη, το premium επιβατικό βαν της Mercedes μπήκε σε παραγωγή. Έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 PS) και 362 Nm που κινεί τους εμπρός τροχούς και λειτουργεί και ως γεννήτρια για ανάκτηση της κινητικής ενέργειας. Η τελική ταχύτητα που δίνει στο EQV είναι 160 km/h σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Μια μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh είναι τοποθετημένη κεντρικά, κάτω από το δάπεδο, για να μην περιορίζει τον εσωτερικό χώρο στην καμπίνα. Δίνει έως και 405 km αυτονομία ανάμεσα στις φορτίσεις. Η φόρτιση γίνεται με 11 ή με 110 kW, με τη δεύτερη περίπτωση να απαιτεί μόνο 45 λεπτά από το 10% έως το 80% της χωρητικότητας.

Mercedes EQV quick charging

Οπτικά, το EQV παραγωγής δείχνει σχεδόν πανομοιότυπο με το ομώνυμο πρωτότυπο, έχοντας αντίστοιχα μοντέρνα φώτα και μεγάλη μάσκα με οριζόντιες γρίλιες. Οι προφυλακτήρες όμως είναι πιο μαζεμένοι σχεδιαστικά και οι τροχοί 18 ιντσών λιγότερο ακραίοι.

Το εσωτερικό είναι πιο πρακτικό, με διαφοροποιημένο το χώρο κάτω από την κεντρική κονσόλα και τα υποβραχιόνια μετατοπισμένα προς τα πίσω. Το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX έχει οθόνη αφής 10”, ελέγχει διάφορες λειτουργίες και δέχεται φωνητικές εντολές. Οι χρήστες μπορούν να προγραμματίζουν διαδρομές και να ρυθμίζουν τον κλιματισμό εξ αποστάσεως, με εφαρμογές στο κινητό. Περιέργως για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η εκκίνηση δεν γίνεται με τηλεκοντρόλ, αλλά με συμβατικό κλειδί.
 
Υπάρχουν δύο επιλογές για το αμάξωμα του EQV: η κοντή με μεταξόνιο 3.200 mm και συνολικό μήκος 5.140 mm, και η μακριά με μεταξόνιο 3.430 mm και μήκος 5.370 mm. Επιπλέον, το εσωτερικό είναι διαμορφώσιμο, με ατομικά καθίσματα ή πάγκους και χώρο μέχρι και για εννέα άτομα.

Mercedes EQV interior

Το EQV θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Vitoria, στην Ισπανία, δίπλα στα Vito και V-Class. Θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, τον επόμενο μήνα.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube