node/36493

Mercedes-Benz Vision EQS: Η ηλεκτροκίνηση στην πολυτελή κατηγορία [video]

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει στη Φρανκφούρτη το μέλλον στις λιμουζίνες.

Εάν θέλετε να μάθετε πώς θα είναι στο μέλλον τα πολυτελή αυτοκίνητα, η Mercedes-Benz Vision EQS είναι εδώ για να το δείξει μέσα από ένα ξεχωριστό σχέδιο, που όπως λένε με νόημα και οι ιθύνοντες της εταιρείας θα δώσει και πολλές απαντήσεις στην Tesla.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που στην ουσία αποτελεί τον προπομπό μια ολόκληρης γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας. Η Mercedes-Benz λέει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σχεδιάστηκε με βάση το συναίσθημα αλλά και τη λογική και η φιλοσοφία που ενσωματώνει είναι αυτή που θα ακολουθήσει η εταιρεία στο μέλλον σε όλα της τα ηλεκτροκίνητα σεντάν.

Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μας δίνουν ένα αμάξωμα με τοξωτή σχεδίαση και σαφή προσανατολισμό στην αεροδυναμική, αλλά το στοιχείο εκείνο που κλέβει την παράσταση είναι η επιλογή για τον φωτισμό εμπρός και πίσω. Ετσι εμπρός έχουμε τη μάσκα που φιλοξενεί 188 φωτιστικά τύπου LED, ενώ πίσω έχουμε μια εντυπωσιακή επιλογή που οριοθετείται από 229 ξεχωριστά φωτιζόμενα αστέρια.

Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει έναν σχεδόν απεριόριστο αριθμό παραλλαγών φωτισμού που θα υιοθετηθεί με διάφορες προσεγγίσεις στα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας.

Στο εσωτερικό, το σχέδιο αντλεί έμπνευση από τον κόσμο των πολυτελών σκαφών αναψυχής και έτσι το cockpit δείχνει να περιβάλλει τους επιβάτες του όπως το κατάστρωμα ενός σκάφους. Ανάλογη αίσθηση δίνει και η προσεγμένη επιλογή των υλικών.  

Σε ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία και κυρίως αυτή που έχει να κάνει με τη συνδεσιμότητα, υπάρχει το προηγμένο σύστημα MBUX που προβάλει τις πληροφορίες του σε ένα πρωτοποριακό ψηφιακό περιβάλλον διαθέσιμο για όλους τους επιβάτες. Υπάρχουν στάνταρ οθόνες αλλά και αναδυόμενες στη διάθεση των επιβατών.

Αναφορικά με το σύστημα κίνησης, το Vision EQS Concept συνδυάζει ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός και πίσω άξονα δίνοντας σαφή χαρακτηριστικά τετρακίνησης. H αποδιδόμενη ισχύς φτάνει τους 470 ίππους και η ροπή τα 760 Nm και έτσι η Mercedes-Benz μιλά για επιδόσεις της τάξης των 4,5’’ για το 0-100 km/h και τελική ταχύτητα πάνω από 200 km/h.

Παράλληλα η αυτονομία της φτάνει τα 700 km (σύμφωνα με τον κύκλο WLTP), την ώρα που χρειάζονται μόλις 20 λεπτά σε ταχυφορτιστή για να φορτιστούν οι μπαταρίες στο 80% της χωρητικότητάς τους.

Τέλος, το Vision EQS είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, η οποία κύρια βρίσκει εφαρμογή σε αυτοκινητόδρομους. Ωστόσο η τεχνολογία αυτή μπορεί να επεκταθεί σε ένα 100% αυτοματοποιημένο σύστημα κίνησης στο άμεσο μέλλον.

node/39429

Mercedes-Benz S-Class: MBUX με πέντε οθόνες και προηγμένη διεπαφή [video]

Το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Mercedes-Benz κάνει πρεμιέρα στη νέα S-Class.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Mercedes-Benz S-Class: MBUX με πέντε οθόνες και προηγμένη διεπαφή [video]

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την τελευταία εξέλιξη του συστήματος ενημέρωσης και τεχνολογίας MBUX που θα κάνει πρεμιέρα στη νέα γενιά της S-Class (W223), δημοσιεύοντας ένα αποκαλυπτικό βίντεο από την καμπίνα της λιμουζίνας.

Το εσωτερικό της S-Class ήταν πάντα γνωστό για τα υψηλά επίπεδα άνεσης, πολυτέλειας και τεχνολογίας που το χαρακτήριζαν. Στο ίδιο κλίμα κινείται και η καμπίνα της νέας ναυαρχίδας που έχει ανασχεδιαστεί πλήρως με 27 λιγότερα φυσικά πλήκτρα σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά και ακόμα εξυπνότερες λειτουργίες αναγνώρισης φωνητικών εντολών, χειρονομιών και αφής. 

Αυτή τη φορά η πίσω θέση ήταν στο επίκεντρο των σχεδιαστών, καθώς όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου, τα "αφεντικά" στις αγορές των ΗΠΑ και Κίνας κάθονται συχνότερα εκεί. Αυτό σημαίνει πως οι πίσω επιβάτες έχουν την ίδια πρόσβαση με τον οδηγό στις διάφορες λειτουργίες του οχήματος, μέσα από τις έως και 3 οθόνες αφής που βρίσκονται στην πίσω σειρά καθισμάτων αλλά και την αναγνώριση φωνητικών εντολών. Ανά πάσα στιγμή κάθε χρήστης μπορεί να μοιράζεται το περιεχόμενο της οθόνης του με τους υπόλοιπους επιβάτες κάνοντας μια απλή κίνηση drag-and-drop.

Mercedes-Benz S-Class

Στο ταμπλό, η κλασσική διάταξη των οθονών σε ενιαίο πάνελ που συναντάμε σε ολόκληρη τη σημερινή γκάμα των Mercedes-Benz έχει αντικατασταθεί από μια μεγάλη οθόνη αφής στην κεκλιμένη κεντρική κονσόλα (προαιρετικά με τεχνολογίες OLED και απτικής ανατροφοδότησης), ένα τρισδιάστατο παραμετροποιήσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων και ένα έγχρωμο head-up-display επαυξημένης πραγματικότητας (προαιρετικά) που απεικονίζει γραφικά στο περιβάλλον και σε βάθος έως και 10 μέτρων από το παρμπρίζ (ο προβολέας του είναι αντίστοιχος μιας οθόνης διαγωνίου 77"). 

Το αυτοκίνητο αναγνωρίζει τον κάθε χρήστη και επιλέγει το προσωπικό του προφίλ Mercedes me (υποστήριξη έως και 7 διαφορετικών προφίλ) μέσω κωδικού, αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος, γεωμετρίας προσώπου και φωνής.

Η αναγνώριση φωνητικών εντολών "Hey Mercedes" έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, υποστηρίζοντας πλέον περισσότερο διάλογο σε 27 διαφορετικές γλώσσες, ενώ μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα ορισμένες λιγότερο στερεοτυπικές εκφράσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα και να λειτουργήσει ακόμα και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Ενδεικτικά, αν ο χρήστης εκφραστεί λέγοντας πως είναι κουρασμένος, το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει αυτόματα τη λειτουργία αναζωογόνησης Energizing αν πρόκειται για τον οδηγό, ή άλλα προγράμματα χαλάρωσης για τους επιβάτες των πίσω θέσεων.

Mercedes-Benz S-Class

Κάμερες στο εσωτερικό του αντιλαμβάνονται πότε οι επιβαίνοντες θέλουν να βγουν από το όχημα και σε συνδυασμό με κάμερες και αισθητήρες στο εξωτερικό προειδοποιούν σε περίπτωση διερχόμενης κίνησης στα τυφλά σημεία, με χρήση του εσωτερικού φωτισμού. Παράλληλα δύο κάμερες παρακολουθούν τον οδηγό και τον ενημερώνουν όταν εμφανίσει σημάδια κόπωσης, ενώ αισθητήρες αναλαμβάνουν τη σωστή ρύθμιση του καθίσματος και των καθρεφτών ανάλογα με τις σωματικές του διαστάσεις και άλλοι αισθητήρες διαβάζουν τις χειρονομίες του (πχ με μια απλή κίνηση του χεριού ανοίγει η οροφή).

Στα πίσω καθίσματα υπάρχει μια νέα λειτουργία που εξετάζει αν το παιδικό κάθισμα είναι σωστά τοποθετημένο, ενώ αν οι επιβάτες κοιτάξουν πίσω από τον ώμμο τους, το MBUX Interior Assist θα κλείσει αυτόματα το σκίαστρο του πίσω παρμπρίζ.

Για αναλυτικότερη παρουσίαση των λειτουργιών του αναβαθμισμένου MBUX μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο. Η σταδιακή αποκάλυψη της νέας S-Class θα συνεχιστεί με νέο επεισόδιο στις 29 Ιουλίο που θα επικεντρώνεται στην ασφάλεια και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, και ένα τρίτο επεισόδιο στις 12 Αυγούστου με έμφαση στην πολυτέλεια. Η επίσημη πρεμιέρα της Mercedes-Benz S-Class W223 είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2020.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

node/39356

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώθηκε και για το 2021

Ο κορονοϊός και τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν τους διοργανωτές σε αυτήν την απόφαση.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης: Ακυρώθηκε και για το 2021

Οι διοργανωτές του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης ανακοίνωσαν επίσημα ότι ακυρώνεται και η διοργάνωση του 2021 που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 1 έως 14 Μαρτίου του 2021.

Οι διοργανωτές οδηγήθηκαν σε αυτήν την απόφαση μετά από έρευνα ανάμεσα στους εκθέτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, δεν έδειχναν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην Εκθεση. Καθώς ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πληγεί από τον κορονοϊό, η συμμετοχή στις Εκθέσεις φαίνεται να μην είναι από τις πρώτες προτεραιότητες των κατασκευαστών. Επιπλέον με την πανδημία να μην έχει εκλείψει, φαίνεται ότι οι 600.000 περίπου επισκέπτες και οι 10.000 εκθέτες και δημοσιογράφοι που προσελκύει η Εκθεση, δεν είναι και ό,τι καλύτερο από πλευράς υγειονομικής.  

Να θυμίσουμε πως οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι η ακύρωση της διοργάνωσης του 2020 είχε προκαλέσει ζημιά της τάξης των 11 εκατ. ελβετικών φράγκων. Το καντόνι της Γενεύης είχε προθυμοποιηθεί να δανείσει τους διοργανωτές με 16,8 εκατ. ελβετικά φράγκα, αλλά οι όροι του δανεισμού κρίθηκαν από τους δανειζόμενους ασύμφοροι και δεν προχώρησαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Τώρα, δημοσιεύματα θέλουν τους διοργανωτές να προσπαθούν να πωλήσουν την εκδήλωση στην Palexpo SA, την εταιρεία που κατέχει και διαχειρίζεται τις κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την έκθεση.