Mercedes-Benz Vision EQS: Η ηλεκτροκίνηση στην πολυτελή κατηγορία [video]

Mercedes-Benz Vision EQS: Η ηλεκτροκίνηση στην πολυτελή κατηγορία [video]

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει στη Φρανκφούρτη το μέλλον στις λιμουζίνες.

Εάν θέλετε να μάθετε πώς θα είναι στο μέλλον τα πολυτελή αυτοκίνητα, η Mercedes-Benz Vision EQS είναι εδώ για να το δείξει μέσα από ένα ξεχωριστό σχέδιο, που όπως λένε με νόημα και οι ιθύνοντες της εταιρείας θα δώσει και πολλές απαντήσεις στην Tesla.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που στην ουσία αποτελεί τον προπομπό μια ολόκληρης γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας. Η Mercedes-Benz λέει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σχεδιάστηκε με βάση το συναίσθημα αλλά και τη λογική και η φιλοσοφία που ενσωματώνει είναι αυτή που θα ακολουθήσει η εταιρεία στο μέλλον σε όλα της τα ηλεκτροκίνητα σεντάν.

Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μας δίνουν ένα αμάξωμα με τοξωτή σχεδίαση και σαφή προσανατολισμό στην αεροδυναμική, αλλά το στοιχείο εκείνο που κλέβει την παράσταση είναι η επιλογή για τον φωτισμό εμπρός και πίσω. Ετσι εμπρός έχουμε τη μάσκα που φιλοξενεί 188 φωτιστικά τύπου LED, ενώ πίσω έχουμε μια εντυπωσιακή επιλογή που οριοθετείται από 229 ξεχωριστά φωτιζόμενα αστέρια.

Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει έναν σχεδόν απεριόριστο αριθμό παραλλαγών φωτισμού που θα υιοθετηθεί με διάφορες προσεγγίσεις στα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας.

Στο εσωτερικό, το σχέδιο αντλεί έμπνευση από τον κόσμο των πολυτελών σκαφών αναψυχής και έτσι το cockpit δείχνει να περιβάλλει τους επιβάτες του όπως το κατάστρωμα ενός σκάφους. Ανάλογη αίσθηση δίνει και η προσεγμένη επιλογή των υλικών.  

Σε ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία και κυρίως αυτή που έχει να κάνει με τη συνδεσιμότητα, υπάρχει το προηγμένο σύστημα MBUX που προβάλει τις πληροφορίες του σε ένα πρωτοποριακό ψηφιακό περιβάλλον διαθέσιμο για όλους τους επιβάτες. Υπάρχουν στάνταρ οθόνες αλλά και αναδυόμενες στη διάθεση των επιβατών.

Αναφορικά με το σύστημα κίνησης, το Vision EQS Concept συνδυάζει ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός και πίσω άξονα δίνοντας σαφή χαρακτηριστικά τετρακίνησης. H αποδιδόμενη ισχύς φτάνει τους 470 ίππους και η ροπή τα 760 Nm και έτσι η Mercedes-Benz μιλά για επιδόσεις της τάξης των 4,5’’ για το 0-100 km/h και τελική ταχύτητα πάνω από 200 km/h.

Παράλληλα η αυτονομία της φτάνει τα 700 km (σύμφωνα με τον κύκλο WLTP), την ώρα που χρειάζονται μόλις 20 λεπτά σε ταχυφορτιστή για να φορτιστούν οι μπαταρίες στο 80% της χωρητικότητάς τους.

Τέλος, το Vision EQS είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, η οποία κύρια βρίσκει εφαρμογή σε αυτοκινητόδρομους. Ωστόσο η τεχνολογία αυτή μπορεί να επεκταθεί σε ένα 100% αυτοματοποιημένο σύστημα κίνησης στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube