Με δύο νέα SUV θα εμπλουτίσει η Škoda την γκάμα της

Με δύο νέα SUV θα εμπλουτίσει η Škoda την γκάμα της

Ένα 7θέσιο και ένα μικρό SUV είναι στα άμεσα σχέδια της Škoda.

Η Škoda έχει μεγάλα σχέδια για την γκάμα των SUV της. Βασισμένη στην μεγάλη εμπορική επιτυχία του Yeti, η τσεχική φίρμα θέλει να προσθέσει άλλα δύο μοντέλα σε αυτή την γκάμα.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη προτεραιότητα της Škoda στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι να φτιάξει ένα 7θέσιο μοντέλο που θα τοποθετηθεί εμπορικά πάνω από το υπάρχον ανανεωμένο Yeti. Το νέο μοντέλο εικάζεται ότι θα παρουσιαστεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης του 2015 και θα ξεχωρίζει, ως γνήσιο Škoda, για τους χώρους του. Το τελευταίο επιβεβαιώνεται και από τις φήμες που θέλουν τον χώρο αποσκευών να φτάνει τα 380 λίτρα με τα δύο καθίσματα της τρίτης σειράς σε ανάπτυξη.

Το νέο αυτό 7θέσιο μοντέλο θα ανεβάσει τις πωλήσεις της φίρμας στην κατηγορία των SUV στην Ευρώπη, ενώ η επιτυχία του θεωρείται σχεδόν βέβαια και στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας. Θα είναι αδελφό μοντέλο με το VW CrossBlue Concept και θα βασίζεται στην προσαρμοζόμενη πλατφόρμα του ομίλου MQB. Ακόμα, θα φέρει ότι πιο σύγχρονο διαθέτει το γκρουπ VW σε κινητήρες και ηλεκτρικά συστήματα.

Το άλλο SUV, το δεύτερο που θέλει να φτιάξει η Škoda στο άμεσο μέλλον, θα διαθέτει μαζεμένες διαστάσεις και θα αποτελεί την βάση της φίρμας στην κατηγορία. Θα είναι αδελφό μοντέλο με το VW Taigun και όπως είναι ευκόλως κατανοητό θα βασίζεται στο Škoda Citigo. Εικάζεται ότι θα ονομάζεται CitiSUV και θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube