Στην έκθεση της Φρανκφούρτης το ανανεωμένο Škoda Yeti

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης το ανανεωμένο Škoda Yeti

Το Škoda Yeti ανανεώθηκε μετά από τέσσερα χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην αγορά. Το νέο SUV της Skoda θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον άλλο μήνα

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε για το SUV της Škoda και μετά από τέσσερα χρόνια πετυχημένης κυκλοφορίας στην αγορά δέχθηκε μια μικρή ανανέωση, προκειμένου να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό.

Όπως φαίνεται και από τις πρώτες φωτογραφίες, οι κυριότερες αλλαγές στο νέο Škoda Yeti εντοπίζονται στο μπροστινό του μέρος , όπου έχει αλλαχθεί η μάσκα και έχει επανασχεδιαστεί ο προφυλακτήρας.

Η μάσκα ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας και είναι παρόμοια με αυτή των νέων Rapid και Octavia. Τα φώτα έχουν αποκτήσει περισσότερες «γωνίες» ενώ πλέον οι προβολείς ομίχλης αποσπάστηκαν από αυτά και βρίσκονται στο κάτω μέρος του ανασχεδιασμένου προφυλακτήρα. Φυσικά στη μάσκα δεσπόζει το νέο λογότυπο της εταιρείας, ενώ το καπό έχει αποκτήσει πιο έντονα νεύρα.

Πίσω οι αλλαγές είναι πιο διακριτικές με το περίγραμμα των LED φώτων να θυμίζει το χαρακτηριστικό «C» του νέου Octavia. Περιορισμένες είναι οι αλλαγές και στο εσωτερικό, όπου όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες νέο σε σχεδίαση είναι το τιμόνι, με τη Škoda να κάνει λόγο και για αναβαθμισμένη ποιότητα.

Το ουσιαστικότερο νέο όσον αφορά το νέο Yeti είναι πως θα είναι διαθέσιμο πλέον σε δυο εκδόσεις, τις Outdoor και City. Οι μεταξύ τους διαφορές θα εστιάζουν στην εμφάνιση με την Outdoor για παράδειγμα να μην έχει βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος προφυλακτήρες και μαρσπιέ. Τα πλαστικά της περιμετρικά του αμαξώματος θα είναι μαύρα χαμηλά ώστε να τονίζεται ο πιο off road χαρακτήρας της.

Αλλαγές στην γκάμα των κινητήρων δεν θα υπάρξουν και το ανανεωμένο Yeti θα κινείται από τις τελευταίες εκδόσεις των κινητήρων TSI στα 1.200, 1.400 και 1.800 κ.εκ. Η γκάμα των ντίζελ θα περιλαμβάνει τον1.6 TDI με τα 105 PS και τον 2.0 TDI με τα 170 PS, με το δεύτερο να έχει περιορισμένο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, λόγω του κυβισμού του. Αντίθετα, μεγάλο ενδιαφέρον για την χώρα μας θα έχει η έκδοση GreenLine του 1.6 TDI με τα 105 PS, η οποία θα καταναλώνει μόλις 4,6 λίτρα καυσίμου ανά 100 km και οι εκπομπές CO2 θα είναι στα 119 g/km.

Το νέο Škoda Yeti θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο μαζί με το Rapid Spaceback και αναμένουμε η διάθεσή του στην ελληνική αγορά να ξεκινήσει πριν τα τέλη του έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube