McMurtry Speirling Pure, το πιο μικρό σούπερκαρ είναι ηλεκτρικό και κοστίζει ένα …μύριο!

McMurtry Speirling Pure, το πιο μικρό σούπερκαρ είναι ηλεκτρικό και κοστίζει ένα …μύριο!

Πιο κοντό από smart και αυστηρά μονοθέσιο, το McMurtry Speirling Pure ενσωματώνει εξαιρετικά πρωτότυπη τεχνολογία. Και διασύρει τα πιο σπουδαία σούπερκαρ του πλανήτη.

McMurtry Speirling Pure

Ήταν η περυσινή ατραξιόν του Goodwood Festival of Speed. Διότι, το πολυπόθητο από αρκετούς κατασκευαστές χρονομετρικό ρεκόρ της εκεί ανάβασης συνετρίβη από το McMurtry Speirling Pure. 

Μιλάμε για ένα πρωτότυπο σε διαστάσεις microcar με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που αποδίδει 1.000 άλογα! 

Ένα «μηχάνημα» με συναρπαστικές αναλογίες εξαιρετικά ελαφρύ πλαίσιο (περίπου 1.000 kg) και έναν τεράστιο ανεμιστήρα εγκατεστημένο στο πίσω μέρος για να δημιουργεί αντίστοιχη αρνητική άντωση με αυτή της κάθετης δύναμης δύο τόνων από τα… 0 km/h!

Το McMurtry Speirling Pure μπορεί να κάνει τις Aston Martin Valkyrie AMR Pro, Ferrari FXX K και McLaren Senna GTR να βάλουν τα κλάματα

McMurtry Speirling Pure

Εφέτος, έναν χρόνο αργότερα, ο μικρός Βρετανός κατασκευαστής που χρηματοδοτείται από έναν δισεκατομμυριούχο επίσης Βρετανό μηχανικό παρουσιάζει το McMurtry Speirling Pure. Μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής του αρχικού πρωτοτύπου του. Ένα σούπερκαρ λοιπόν που έχει μήκος 3,45 m, πλάτος 1,58, ύψος 1,02 m και αποδίδει πάντα χίλιους ίππους χάρη στην ηλεκτρική μηχανολογία του.

Το McMurtry Speirling Pure διατηρεί επίσης τον γιγάντιο ανεμιστήρα του με τις μαγικές αεροδυναμικές αρετές, με φαρδύτερα ελαστικά σε σύγκριση με το αρχικό πρωτότυπο και βελτιωμένο πλαίσιο. Ο McMurtry δεν ανακοινώνει τις επίσημες επιδόσεις, αλλά γνωρίζουμε μόνο ότι η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 306 km/h. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θεωρητικά μπορεί να νικήσει οτιδήποτε πατάει με τέσσερις τροχούς, τόσο στην ευθεία όσο και στις στροφές μιας πίστας.

McMurtry Speirling Pure

Ο McMurtry σχεδιάζει να κατασκευάσει και να πουλήσει 100 κομμάτια από το McMurtry Speirling Pure. Που πρέπει να πούμε ότι δεν θα επιτρέπεται η οδήγησή του στον δρόμο, οπότε θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στην πίστα.

Σημειώστε ότι το μονοθέσιο αυτό διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh η οποία επιτρέπει, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, να ολοκληρώσει δέκα γύρους στην πίστας του Silverstone, στη κοντύτερη διαμόρφωσή της. Στη συνέχεια, θα χρειαστούν 20 λεπτά για να επαναφορτιστεί. 

McMurtry Speirling Pure
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube