Έτσι σχεδιάστηκε η Ferrari FXX K [video]

Έτσι σχεδιάστηκε η Ferrari FXX K [video]

H Ferrari FXX K κέρδισε πρόσφατα το Red Dot Best of the Best Award και το γιορτάζει δημοσιεύοντας ένα video που μας δείχνει πώς σχεδιάστηκε.

To video που έδωσε στη δημοσιότητα η Ferrari, επ’ ευκαιρία της βράβευσης της FXX K με το Red Dot Best of the Best Award δυστυχώς δεν διαθέτει voice over.

Πάντως αξίζει να δείτε την ομάδα σχεδιασμού, αλλά και τους μηχανολόγους πώς ξοδεύουν ώρες ατελείωτες πάνω στο αυτοκίνητο. Η εταιρεία από το Maranello έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα κάμποσα σκίτσα με αρχικά σχέδια πριν καταλήξει στην τελική μορφή της FXX K.

Σύμφωνα με τη Ferrari, o σχεδιαστής Flavio Manzoni και η ομάδα του στο Ferrari Styling Centre είχαν στόχο να διατηρήσουν την εικόνα της LaFerrari ανέπαφη. Παράλληλα θα έπρεπε να διασφαλίσουν ότι κάθε νέο εξάρτημα θα είναι λειτουργικό, αλλά και κάθε γραμμή θα υποστηρίζει την ενδυνάμωση των επιδόσεων. Έτσι χρειαζόταν να τροποποιήσουν δραστικά κάθε κομμάτι του αμαξώματος για να βελτιώσουν την κάθετη αεροδυναμική πίεση χωρίς όμως να πλήξουν την αισθητική του αυτοκινήτου.

Για όποιον επιθυμεί υπάρχουν κι άλλα video της Ferrari FXX K στα παρακάτω link.

Ο Vettel διασκεδάζει στο Fiorano με την Ferrari FXX K [video]

Η Ferrari FXX K εν δράσει [video]

Vettel και Raikkonen οδηγούν και απαντούν [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube