McLaren: Τα επόμενα μοντέλα της θα έχουν κωδικές ονομασίες χωρίς αριθμούς

McLaren: Τα επόμενα μοντέλα της θα έχουν κωδικές ονομασίες χωρίς αριθμούς

Η McLaren κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων για τρία νέα ονόματα μοντέλων, τα οποία δεν περιέχουν πλέον αριθμούς σε αντίθεση με την παλαιότερη τακτική να χρησιμοποιεί αλφαριθμητικές κωδικές ονομασίες.

Από τη στιγμή που το 2011 ξεκίνησε την παραγωγή μοντέλων για τον δρόμο, η McLaren Automotive χρησιμοποιoύσε κυρίως αλφαριθμητικές κωδικές ονομασίες τουςς. Το πρώτο της σούπερκαρ ονομαζόταν MP4-12C του οποίου η ονομασία έπειτα απλοποιήθηκε σε 12C. Μετέπειτα ακολούθησε μια πληθώρα μοντέλων με ονομασίες κινούμενες στην ίδια φιλοσοφία όπως 650S, 570S, 720S, P1, 675LT και 620R

Πρόσφατα όμως παρατηρήθηκε μια στροφή της βρετανικής εταιρίας στην ονομασία των μοντέλων, με λέξεις όπως «Senna», «Elva», «Speedtail» και «Artura». Όλα δείχνουν πως σταδιακά οι αλφαριθμητικές ονομασίες μοντέλων θα αποτελούν παρελθόν, καθώς η εταιρία κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων για τρία νέα ονόματα μοντέλων. 

McLaren

Τα ονόματα αυτά είναι «Solus», «Aeron» και «Aonic». Στην αίτηση αυτή δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το τι είδους οχήματα θα είναι αυτά, αλλά πιθανολογείται ότι δεν θα σχετίζονται με τα μοντέλα που βρίσκονται στην γκάμα του Woking.

Επισημαίνουμε ότι η McLaren έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα συμμετάσχει στο παιχνίδι των SUV όπως έπραξαν οι Lamborghini, Aston Martin και Ferrari. Ένα από τα ονόματα ίσως τότε να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο μελλοντικό υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό σούπερκαρ της εταιρίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube