McLaren 620R: Ένα αγωνιστικό για τον δρόμο

McLaren 620R: Ένα αγωνιστικό για τον δρόμο

Έκδοση περιορισμένης παραγωγής βασισμένη στην McLaren 570S GT4.

Όσοι νομίζατε πως οι 600LT Coupé και 600LT Spider ήταν οι ισχυρότερες εκδόσεις της σειράς Sport Series κάνατε λάθος, καθώς η McLaren μόλις παρουσίασε τη νέα 620R, η οποία ουσιαστικά αποτελεί την έκδοση δρόμου της αγωνιστικής 570S GT4.

Κίνηση στο μοντέλο δίνει ο twin-turbo V8 κινητήρας 3,8 λίτρων ο οποίος αποδίδει 620 PS και 620 Nm ροπής, καθιστώντας την 620R το ισχυρότερο μοντέλο Sport Series και αρκετά πιο δυνατή από την 570S GT4 η οποία υπόκεινται σε περιορισμούς λόγω κατηγορίας. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου Seamless Shift Gearbox (SSG) 7 σχέσεων. Σύμφωνα με την McLaren, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,9", τα 0-200 km/h σε 8,1" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 322 km/h.

McLaren

Τα αεροδυναμικά βοηθήματα της 620R όπως οι ανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας με το μεγάλο σπλίτερ και τα πλευρικά πτερύγια, το καπό από ανθρακονήματα με δύο εισαγωγές αέρα, η προαιρετική εισαγωγή αέρα οροφής και η ρυθμιζόμενη φτερούγα από ανθρακονήματα στο πίσω μέρος, προέρχονται από την 570S GT4. Το επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο παράγει έως και 185 kg κάθετης δύναμης σε ταχύτητα 250 km/h.

Οι μονομπούλονες ζάντες 19" εμπρός και 20" πίσω φορούν ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R, ενώ προαιρετικά διατίθενται και ελαστικά τύπου σλικ αποκλειστικά για χρήση σε πίστα με 8% μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το δρόμο.

Η ελαφρύτερη και χαμηλωμένη ανάρτηση έχει πιο σφιχτή ρύθμιση σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα Sports Series, με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τύπου coilover και αλουμινένια ψαλίδια. Την εικόνα συμπληρώνουν οι carbon ceramic δίσκοι των φρένων (390 mm εμπρός και 380 mm πίσω) με σφυρήλατες δαγκάνες αλουμινίου, και η σπορ εξάτμιση με απολήξεις από ανοξείδωτο ατσάλι.

McLaren

Το όχημα διατίθεται σε τρεις εξωτερικές αποχρώσεις - McLaren Orang, Silica White και Onyx Black με ρίγες σε λευκό ή πορτοκαλί χρώμα και επιπλέον γραφικά. Φυσικά όποιος θέλει κάτι πιο ξεχωριστό μπορεί να απευθυνθεί στο τμήμα MSO με το ανάλογο κόστος.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ανθρακονημάτινα καθίσματα με ζώνες έξι σημείων, λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, μια οθόνη αφής 7" που παρουσιάζει δεδομένα τηλεμετρίας και μια αριθμημένη πλάκα στην κεντρική κονσόλα. Αυτά που λείπουν από τον εξοπλισμό για εξοικονόμηση βάρους είναι η μοκέτα, το ντουλαπάκι του συνοδηγού, το air-condition, το navigation και το ηχοσύστημα - αν και ο αγοραστής μπορεί να τα προσθέσει στο αυτοκίνητό του χωρίς επιπλέον κόστος.

 

Η McLaren 620R θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 350 μονάδων στο Woking της Μ.Βρετανίας, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από τον Φεβρουάριο. Η τιμή του μοντέλου θα ξεκινά από τις £250.000 (€297.417) - σε αυτήν περιλαμβάνεται και η εμπειρία Pure McLaren Track Day, δηλαδή μαθήματα οδήγησης σε πίστα από τους ειδικούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube