Mahindra Thar.e, ο εφιάλτης της Jeep!

Mahindra Thar.e, ο εφιάλτης της Jeep!

To Mahindra Thar.e, ηλεκτρικός ινδικός κλώνος του Jeep Wrangler θα πωλείται σύντομα στις ΗΠΑ.

Mahindra Thar.e

Σκληρό πλήγμα για την αμερικάνικη φίρμα, η οποία θα πρέπει να ανεχτεί την επικείμενη παρουσία του Mahindra Thar.e ενός κλώνου του διάσημου Jeep Wrangler στους αμερικανικούς δρόμους. 

Και για να το κάνει ακόμη χειρότερο, το ινδικό σκληροτράχηλο 4x4 θα καταφθάσει νόμιμα με έναν ηλεκτρικό κινητήρα.

Το Jeep Wrangler αναμφισβήτητα ενσαρκώνει ένα αληθινό σύμβολο στην γκάμα του εξειδικευμένου κατασκευαστή 4x4, την Jeep. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αμερικανική εταιρεία πέτυχε πολλές φορές να εμποδίσει την εμπορία του ινδικού αντιγράφου που παρήγαγε η Mahindra στην εγχώρια αγορά.

Mahindra Thar, Mahindra Thar.e

Η ειρωνία της τύχης ή ο εύστοχος εμπορικός προγραμματισμός φέρνει το Mahindra Thar.e στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από το ηλεκτρικό Jeep Wrangler 

Αλλά η τελευταία προσπάθεια κατέληξε σε αποτυχία για την Jeep. Το Mahindra Thar.e λοιπόν, ετοιμάζει την άφιξή του στο χώρα του Θείου Σαμ και αυτό δεν είναι το μόνο κακό νέο. Το ινδικό 4x4 θα προσφέρει κάτι πολύ ιδιαίτερο, πριν καν το υιοθετήσει το Jeep Wrangler: Τον πλήρη εξηλεκτρισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Jeep Wrangler, μια ιστορία 4x4 από το 1987

Οι αμερικανικές αρχές που είναι αρμόδιες για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας είχαν μέχρι στιγμής μπλοκάρει το ινδικό μοντέλο. Κάνοντας μια μικρή αναδρομή, να θυμίσουμε ότι το 2021, το Mahindra Thar παρουσιάστηκε με δύο στρογγυλούς προβολείς, μάσκα με επτά κάθετες μπάρες, φλας πάνω στην αψίδα των φτερών και καμπίνα που θύμιζε έντονα το Wrangler.

Mahindra Thar, Mahindra Thar.e

Για το μοντέλο του 2023 δεν τίθεται πλέον τέτοιο πρόβλημα. Το γραφείο που αναφέρθηκε παραπάνω πιστεύει, αφού είδε τα σχέδια για το Mahindra Thar.e, ότι όλα βαίνουν καλώς. Και ότι ο καταναλωτής δεν μπορεί να εξαπατηθεί.

Όσον αφορά την ηλεκτρική μηχανική του Mahindra Thar.e, σύμφωνα με τις φήμες βασίζεται σε διαμορφώσεις που προέρχονται από το Volkswagen ID.4. Με τη Mahindra να συνεργάζεται περί την τεχνολογία και την ανταλλαγή ανταλλακτικών με τη γερμανική εταιρεία, αυτή η υπόθεση θα μπορούσε όντως να ισχύει. 

Mahindra Thar.e

Οι φήμες το δικαιολογούν επίσης από το γεγονός ότι η φίρμα του Wolfsburg θα λανσάρει μια νέα πλατφόρμα το 2026. Έτσι, ο ελιγμός αυτός θα επιτρέψει στη VW να συνεχίσει να εμπορεύεται την παλιά σπονδυλωτή αρχιτεκτονική της και, επομένως, να αποσβέσει το κόστος εξέλιξής της μέσω ενός άλλου μοντέλου. 

Υπομονή μέχρι τις 15 Αυγούστου, οπότε και θα ανακαλύψουμε μαζί το μυστηριώδες Mahindra Thar.e. Το οποίο, η ειρωνία της τύχης ή ο εύστοχος εμπορικός προγραμματισμός το φέρνει να είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από το ηλεκτρικό Jeep Wrangler! Σαν αυτό για το οποίο μας είχε προϊδεάσει τον Απρίλιο του 2022 η Jeep με το πρωτότυπο Magneto...
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube