Lotus Type 132, τα σκίτσα του βρετανικού SUV διέρρευσαν

Lotus Type 132, τα σκίτσα του βρετανικού SUV διέρρευσαν

Στις 29 Μαρτίου, οι Βρετανοί θα παρουσιάσουν τη Lotus Type 132, αλλά τα σχέδια από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας που διέρρευσαν μας έχουν ήδη δώσει μια ιδέα για το πώς θα μοιάζει το νέο ηλεκτρικό SUV.

Η βρετανική φίρμα μας έχει ήδη δείξει μπόλικα teaser της Lotus Type 132, αλλά για την τελική επίσημη παρουσίαση του ηλεκτρικού SUV θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 29 Μαρτίου. Βέβαια, η διαρροή εντός ή εκτός εισαγωγικών τους πρόλαβε και τελικά δεν χρειάστηκε να περιμένουμε τόσο πολύ. Τα σχέδια που διέρρευσαν από το αυστραλιανό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας τράβηξαν το πέπλο μυστηρίου από την Lotus Type 132 που στοχεύει να επαναφέρει τον Βρετανό κατασκευαστή στον αυτοκινητικό χάρτη.

Τι γνωρίζουμε όμως ήδη για το ηλεκτρικό SUV της βρετανικής εταιρείας; Η Lotus Type 132 θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο του Hethel, τουλάχιστον αν εξαιρέσουμε το σούπερκαρ Evija. Θα είναι επίσης το πρώτο SUV και πιθανώς το πιο βαρύ μοντέλο (sic) στην ιστορία της βρετανικής μάρκας. H παρατήρησή μας αγορά σε αυτό που οφείλει μεγάλο μέρος της εικόνας της Lotus: Στη διακαή ανησυχία της για απλότητα και ελαφρότητα. Σύμφωνα με τα λόγια του ιδρυτή Colin Chapman, «just add lightness...».

Lotus Type 132
Η Lotus Type 132 είναι ένα SUV του ίδιου τύπου με τη Lamborghini Urus ή την Porsche Cayenne Coupé, της οποίας το καβούκι συνδυάζει ψηφιακούς πλαϊνούς καθρέφτες με μια ανοδική γραμμή οροφής και μια φωτεινή λωρίδα που συνδέει τα δύο πίσω φανάρια. Δύο πράγματα ξεχωρίζουν στο αυτοκίνητο: Η αεροτομή οροφής σε δύο τμήματα και το lidar πάνω από το παρμπρίζ και στο πίσω κρύσταλλο. Μάθαμε επίσης ότι η ηλεκτρική Lotus Type 132 θα διαθέτει ενεργή πίσω αεροτομή, κάτι δύσκολο να το δούμε στο σχέδιο που δημοσιεύουμε.

Το Lotus Type 132 πατά πάνω σε μια σπονδυλωτή πλατφόρμα EV που φιλοξενεί μια μπαταρία χωρητικότητας 99 kWh και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, με το ηλεκτρικό SUV να διαθέτει τετρακίνηση. Η πιο ισχυρή έκδοση λέγεται ότι θα έχει απόδοση συστήματος περίπου 900 άλογα hp και ότι θα μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε τρία δευτερόλεπτα.

Lotus Type 132

Για το εμπορικό όνομα της Lotus Type 132 θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε ποιο θα είναι. Προς το παρόν, οι Βρετανοί εξακολουθούν να την αποκαλούν με το κωδικό όνομα του πρότζεκτ: Lotus Type 132.

Το αυτοκίνητο προγραμματίζεται να είναι έτοιμο για παραγωγή έως το 2023 και θα ακολουθήσει η Lotus Type 133, ένα 4θυρο κουπέ που στηρίζεται στην ίδια ηλεκτρική πλατφόρμα. Στη συνέχεια, η γκάμα θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει ένα πιο κόμπακτ SUV, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2026 για να επιχειρήσει η Lotus να προσφέρει έναν 100% ηλεκτρικό διάδοχο της νέας Emira. Αυτή η τελευταία να σημειώσουμε ότι θα είναι το σπορ αυτοκίνητο με το οποίο το Hethel θα αποχαιρετήσει επισήμως τους βενζινοκινητήρες.

[Πηγή IP Australia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube