Lotus Emira: Οι τεχνικές λεπτομέρειες στον «αέρα»

Lotus Emira: Οι τεχνικές λεπτομέρειες στον «αέρα»

Η Lotus Emira ξεκινά την καριέρα της με υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ V6, της οποίας τα τεχνικά δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν, μεταξύ αυτών και η μέγιστη ισχύς: 400 ίπποι.

Το τελευταίο αυτοκίνητο από τη Lotus με κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι η Emira. H οποία επιτέλους εμφανίζεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο διανομής, καθώς ο Βρετανός κατασκευαστής δημοσιοποίησε την τιμή και τα τελικά τεχνικά δεδομένα της έκδοσης λανσαρίσματος «First Edition», η οποία θα διατεθεί μόνο με κινητήρα V6. Αναμένοντας λοιπόν την 4κύλινδρη έκδοση AMG, η Emira First Edition θα φορά μοτέρ V6 3.5 της Toyota, με κομπρέσορα Edelbrock και μέγιστη τιμή ισχύος και ριπής, 400 PS και 420 Nm αντίστοιχα -430 Nm με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ως στάνταρ, το αυτοκίνητο θα διαθέτει δίχρωμες ζάντες 20 ιντσών, δαγκάνες φρένων με σήμα «Lotus», μπλε απόχρωση «Seneca» για την καροσερί με επιλογή ένα «glossy» πακέτο που συντίθεται από μαύρους γυαλιστερά τμήματα - προφυλακτήρας, διαχύτης, μαρσπιέ.

Lotus Emira First Edition configurator screenshot

Συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay, ηχοσύστημα 10HP της KEF και ψηφιακά όργανα με διαγώνιο μ12,3 ιντσών είναι επίσης μέρος του βασικού εξοπλισμού της Emira First Edition . Ωστόσο, η έκδοση δεν είναι «σφραγισμένη» όσον αφορά τις επιλογές. Έτσι, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να επιλέξει έξτρα το «Drivers Pack» -επιλογή λειτουργίας ανάρτησης και λάστιχα, Goodyear F1 Supersport ή Michelin Pilot Sport Cup 2. 

Άλλο ένα πακέτο είναι το «Design Pack» με σπορ πεντάλ, ουρανό από μαύρη Alcantara, πατάκια Lotus και επιλογή χρώματος για τις δαγκάνες των φρένων. Σημειώστε, ωστόσο, ότι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με μανέτες αλλαγής στο τιμόνι είναι προαιρετικό και κοστίζει περισσότερα από 2.000 ευρώ.

Lotus Emira First Edition configurator screenshot

Η τιμή στη Γερμανία ξεκινά από τις €95.995, οπότε όποιος αποφασίσει να το αγοράσει στην Ελλάδα θα πρέπει να υπολογίζει πάνω από 130 χιλιάρικα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube