Αναγγελία και μερική αποκάλυψη για Lotus Type 132 [video]

Αναγγελία και μερική αποκάλυψη για Lotus Type 132 [video]

Στις 29 Μαρτίου, οι Βρετανοί θα αποκαλύψουν το πρώτο ηλεκτρικό και το πρώτο SUV της ιστορίας τους, με την κωδική ονομασία Lotus Type 132. Εξ ου και το teaser.

Η Lotus ήταν μία από τις λίγες φίρμες σπορ αυτοκινήτων που δεν είχαν ενδώσει ακόμα στην τάση των SUV. Αλλά γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει. Και σε αντίθεση, για παράδειγμα, με την επικείμενη Ferrari Purosangue, η Lotus Type 132 δεν θα διατίθεται σε υβριδική, αλλά σε 100% ηλεκτρική έκδοση.

Δύο πρωτιές σε μία λοιπόν για τον κατασκευαστή του Hethel που πλέον ανήκει στο Geely Group. Η Lotus Type 132 (προσωρινή κωδική ονομασία) λέγεται ότι βασίζεται σε μια τροποποιημένη αρχιτεκτονική EV από την κινεζική μητρική εταιρεία, στην οποία ανήκουν επίσης η Polestar και η Volvo.

Lotus Type 132

Η βρετανική φίρμα μόλις ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα παρουσιαστεί η Lotus Type 132 και αυτή είναι σε ένα μήνα, στις 29 Μαρτίου. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από μερικές φωτογραφίες και ένα βίντεο που αφήνει πολλά ακόμα στη φαντασία μας. Σε μία από τις φωτογραφίες όμως, μπορείτε να δείτε μέρος του τιμονιού και του ταμπλό. Την πρώτη εικόνα, με άποψη από τη γρίλια της μάσκας του αυτοκιμήτου να θυμίσουμε ότι την είχαμε δει τον περασμένο Νοέμβριο.

Το τελευταίο δείχνει πολύ μινιμαλιστικό, ενώ πίσω από το τιμόνι διακρίνονται κάποιου είδους paddles. Δεδομένου ότι η Lotus Type 132 διαθέτει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης, μπορεί να μην πρόκειται για έλεγχο του κιβωτίου ταχυτήτων, αλλά για έλεγχο της ανάκτησης της ενέργειας πέδησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube