Kia Seltos: Το όνομα του κόμπακτ SUV επισημοποιήθηκε

Kia Seltos: Το όνομα του κόμπακτ SUV επισημοποιήθηκε

Οι Κορεάτες έδωσαν όνομα «Seltos» στο νέο μικρό/κόμπακτ SUV, που στην αγορά της Ασίας-Ειρηνικού πέφτει απευθείας πάνω στα Mazda CX-3 και Mitsubishi ASX.

Η Kia ενισχύει τη δυναμική της όσον αφορά το αυξανόμενο μερίδιο αγοράς της στην αγορά νέων αυτοκινήτων στη γεωγραφική ζώνη της Ασίας-Ειρηνικού με ένα ολοκαίνουργιο κόμπακτ SUV που θα λανσάρει στο τέλος του 2019.

Λίγα είναι γνωστά για το νέο SUV, όπως ποια θα είναι η γκάμα των κινητήρων, αλλά τουλάχιστον επιβεβαιώθηκε το όνομά του: «Seltos», εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία και το θρύλο του Κέλτου, γιου του Ηρακλή», σύμφωνα με την Kia. Και για να ενημερωνόμαστε αλλά να μαθαίνουμε και κάτι, ο Κέλτος ήταν γιος του Ηρακλή και της Κελτίνης, κόρης του Βρεταννού. Όταν ο Ηρακλής εξεστράτευσε εναντίον του Γηρυόνη για να φέρει τα βόδια του στον Ευρυσθέα (δέκατος άθλος), βρέθηκε στη Βρετανία. Εκεί γνώρισε την κόρη του βασιλιά Βρεταννού, Κελτίνη, με την οποία απέκτησαν έναν γιο, τον Κέλτο, που σημαίνει αυτός που ιππεύει τον κέλητα ίππο (άλογο ιππασίας). Από αυτό το παιδί πήραν το όνομά τους οι Κέλτες.

kia seltos

«Αντιπροσωπεύοντας το κομψό και δυναμικό πνεύμα του Κέλτου (Celtos), το «S» στο προσαρμοσμένο όνομα του αυτοκινήτου σε «Seltos» υποδηλώνει ταχύτητα (Speed) και αθλητικότητα (Sportiness), ενώ ταυτόχρονα κάνει το όνομα σύμφωνο με τον ονοματολογικό κώδικα των SUV της Kia που όλα τους αρχίζουν από «S»: Stonic, Sportage και Sorento.

kia seltos

Το νέο SUV αναμένεται να κοστίζει με το ισόποσο των 15.500 ευρώ όταν θα λανσαριστεί τον Νοέμβριο του 2019. Μέχρι στιγμής έχουμε δει επίσημα σκίτσα, αλλά και φωτογραφίες scoop από διαφημιστικό ή εταιρικό γύρισμα λανσαρίσματος του Seltos.

kia seltos

Αντίθετα, το εσωτερικό έχει ήδη αποκαλυφθεί και διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής 10,2 ιντσών που υποστηρίζει ένα σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας συμβατό τόσο με Apple CarPlay όσο και Android Auto.

kia seltos

Ανοίγοντας την αγορά στην Ασία και στον Ειρηνικό κάτω από το Kia Sportage, το νέο μοντέλο αναμένεται να προσφέρει μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις της Kia από το 2020. Πιθανότατα, το νέο SUV δεν θα κάνει καριέρα στην Ευρώπη, καθώς η Kia καλύπτει την αγορά κάτω από το Sportage με το Stonic, το επερχόμενο XCeed και το Niro. Ο τελικός σχεδιασμός Seltos θα αποκαλυφθεί στα τέλη Ιουνίου του 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube