Νέο κόμπακτ SUV από την Kia

Νέο κόμπακτ SUV από την Kia

Το νέο Kia κόμπακτ SUV βασίζεται στο SP Signature Concept του 2019, ωστόσο μοιάζει μάλλον απίθανο να καταλήξει και στην αγορά της Ευρώπης.

Η Kia κάνει teasing ενός νέου SUV με δύο εικόνες, ενός μοντέλου που θα αντιπροσωπεύει τη «γενιά της χιλιετίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου. Το νέο SUV, το οποίο στην ουσία θα είναι το SP Signature Concept σε μορφή παραγωγής, μοιάζει απίθανο να καταλήξει στις αγορές της Ευρώπης, αλλά παρόλα αυτά μας δίνει μια γεύση για την κατεύθυνση του σχεδιασμού των μελλοντικών μοντέλων της Kia.

Τοποθετημένο στην γκάμα της κορεατικής εταιρείας κάπου μεταξύ του Stonic και του Sportage από άποψη μεγέθους, το νέο μοντέλο διαθέτει σαφώς πιο εντυπωσιακή και πολύ πιο σκληροτράχηλη όψη και από τα δύο τους. Η εικόνα του εμπρός μέρους του αυτοκινήτου βασίζεται στην πιο πρόσφατη εκδοχή της «μύτης τίγρης» για τη μάσκα. Για την περίπτωση μάλιστα, συντίθεται από ένα σύνολο φαναριών LED με τρισδιάστατα φωτιστικά στοιχεία. Κάτω από τη μάσκα, ο προφυλακτήρας διαθέτει τρεις εισαγωγές, ερμηνεύοντας με πιο ξεκάθαρο τρόπο το σχέδιο που ήδη έχουμε δει στο υφιστάμενο Sportage.

kia

Το σχέδιο για το πίσω μέρος δείχνει ότι η Kia απομακρύνεται από την φωτεινή μπάρα που τρέχει καθ’ όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και που χρησιμοποιείται σε πολλά από τα μοντέλα της. Αντ’ αυτού, μια χρωμιωμένη λωρίδα με το σήμα της Kia στη μέση της, εισβάλλει στα φανάρια σχήματος «C», τέμνοντάς τα.

Μπορεί ακόμη να μην έχουμε δει τις επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου παραγωγής, το σκίτσο όμως μας δείχνει μια τολμηρή γραμμή στους ώμους, έντονους θόλους και τη γραμμή του πίσω κρύσταλλου που σηκώνεται και τείνει προς τα εμπρός στο κάτω μέρος του, θυμίζοντας ελαφρώς SEAT Arona.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Kia, Byung Chul Juh, αναφερόμενος στο νέο μοντέλο είπε μεταξύ άλλων: «Έχουμε δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που στέκεται επάξια παντού, από την πόλη μέχρι την ύπαιθρο. Ο στιβαρός αλλά και σπορ σχεδιασμός του θα συνοδεύεται από ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών και τεχνολογιών που είναι θα είναι παγκοσμίως κατάλληλα για τους νεότερους αγοραστές σε αγορές σε όλο τον κόσμο. Το νέο μας SUV αποτελεί μια πρόταση που όμοιά της δεν υπάρχει στην κατηγορία».

Το νέο μοντέλο πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα το καλοκαίρι, ενώ οι πωλήσεις στη Νότιας Κορέας θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2019, με τις υπόλοιπες αγορές για τις οποίες προορίζεται να ακολουθούν αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube