Επίσημο: BMW iX M60 με 619 ίππους και 566 km αυτονομία

Επίσημο: BMW iX M60 με 619 ίππους και 566 km αυτονομία

Η BMW iX Μ60 είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW που δέχεται τη φροντίδα του M GmbH και εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά της, τις επιδόσεις της και την ενσωματωμένη της τεχνολογία.

Πενήντα χρόνια μετά τη δημιουργία του, το BMW M GmbH τμήμα, κάνει την είσοδό του και στην σύγχρονη ηλεκτρική εποχή με τη νέα BMW iX M60 που θα παρουσιάσει σήμερα η BMW στο Consumer Electronics Show (CES) του Las Vegas. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του νέου ηλεκτρικού της BMW η οποία -σύμφωνα με την ίδια- ενσαρκώνει το καλύτερο από τους τρεις κόσμους που εμπεριέχει στο DNA της (i, X και M).

Η iX Μ60 χρησιμοποιεί για την κίνησή της δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 619 PS και 1.100 Nm ροπής στην πιο επιθετική επιλογή «Sport» του προγράμματος οδήγησης, κάτι που συνεπάγεται πως με τη χρήση και του Launch Control επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,8”, με την τελική της να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

iX M60 interior

Οι μπαταρίες υψηλής τάσης που βρίσκονται στο δάπεδο χαμηλώνουν το κέντρο βάρους της iX Μ60 ενώ η ακρίβεια της τετρακίνησης με τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο βαθμό ολίσθησης των τροχών, η τετραδιεύθυνση και η ανάρτηση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αυτόματο έλεγχο του ύψους με αερανάρτηση και στους 2 άξονες, αποτελούν τα εχέγγυα για τη δυναμική της συμπεριφορά,  όπως παραδοσιακά συμβαίνει στις εκδόσεις του BMW M GmbH.

iX M60 rear

Η μέγιστη αυτονομία της ανέρχεται στα 566 km στον κύκλο WLTP, ενώ για τη φόρτισή της από ταχυφορτιστή ισχύος 250 kW αρκούν μόλις 36 λεπτά της ώρας για να ανακτήσει έως το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών της.

Η BMW iX M60 θα κατασκευάζεται μαζί με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά SUV μοντέλα της BMW στη μονάδα του Dingolfing στη Γερμανία, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν τον προσεχή Ιούνιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube