Kι όμως, η Alfa Romeo Milano αλλάζει όνομα!

Kι όμως, η Alfa Romeo Milano αλλάζει όνομα!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, πλην όμως είναι αλήθεια. Η Alfa Romeo Milano αλλάζει όνομα ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις της ιταλικής κυβέρνησης

Alfa Romeo Milano

H ονοματοδοσία της Alfa Romeo Milano δημιούργησε μεγάλο ντόρο στην Ιταλία, με μέλη της ιταλικής κυβέρνησης να εξαπολύουν τα πυρά τους κατά της Alfa Romeo.

Ο λόγος; Ότι η Alfa Romeo Milano θα κατασκευάζεται στην Πολωνία και όχι στην Ιταλία, ούσα η πρώτη Alfa που θα παράγεται εξ ολοκλήρου εκτός Ιταλίας. Ο θόρυβος και κυρίως οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ανάγκασαν τους ανθρώπους της μιλανέζικής φίρμας και κατ΄επέκταση του Ομίλου Stellantis να αλλάξουν το όνομά της, όπως αποκάλυψε ο CEO των Ιταλών, Jean-Philippe Imparato.

Η Alfa Romeo Milano μετονομάζεται σε Alfa Romeo Junior, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις της ιταλικής κυβέρνησης

Alfa Romeo Milano

«Όταν περνά κάποιος σε πολιτικές συζητήσεις, χάνει αμέσως τους μισούς αγοραστές του. Θέλαμε να το αποτρέψουμε αυτό», δήλωσε ο Jean-Philippe Imparato σε συνέντευξη Τύπου, θέλοντας εμφανώς να αποκλιμακώσει την κατάσταση, γύρω από το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας.

Παράλληλα, το αφεντικό της Alfa Romeo δεν φαίνεται να ανησυχεί για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει για την εταιρεία η αλλαγή του ονόματος, δεδομένου ότι η παραγωγή του αυτοκινήτου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

O CEO του Ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, σε δηλώσεις του προ εβδομάδας είχε υπεραμυνθεί της θέσης της Alfa Romeo να κατασκευάζει την Junior, όπως είναι πλέον το όνομά της στην Πολωνία, προκειμένου να διατηρηθεί το κόστος σε ανταγωνιστικό επίπεδο. «Εάν κατασκευαζόταν στην Ιταλία, η Milano θα ξεκινούσε από περίπου €40.000 αντί για €30.000, περιορίζοντας τις δυνατότητές της στην αγορά».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube