Kαι σε Touring έκδοση η επόμενη BMW M5

Kαι σε Touring έκδοση η επόμενη BMW M5

Η BMW επαναφέρει την έκδοση Touring στην επόμενη M5, επιστρέφοντας στα υψηλών επιδόσεων μεγάλα station wagon μοντέλα.

Αντίθετα με την BMW M3 που μόλις πρόσφατα απέκτησε Touring έκδοση για πρώτη φορά στην ιστορία της, η BMW M5 Touring έχει υπάρξει ξανά στο παρελθόν.

Η πρώτη BMW M5 Touring παρουσιάστηκε το 1992 και βασίστηκε στη δεύτερη γενιά M5 (Ε34), έχοντας εξακύλινδρο κινητήρα 4,0 lt και ισχύ 340 PS. Η επόμενη (Ε61) βασίστηκε στην τέταρτη γενιά της M5 και παρουσιάστηκε το 2007, διαθέτοντας τον 5λιτρο V10 κινητήρα των 507 ίππων που έκανε ξεκάθαρη αναφορά στην πορεία της εταιρείας στην Formula 1.

Oι μέχρι πρότινος φήμες τώρα επιβεβαιώνονται και η M5 Touring θα επανέλθει στην γκάμα της BMW, μαζί με τη νέα γενιά της M5 που θα παρουσιαστεί το 2024, συνδυάζοντας και πάλι τις εντυπωσιακές επιδόσεις με την δεδομένη πρακτικότητα. Η γερμανική εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά πως η νέα BMW M5 θα είναι σε θέση να προσφέρει ασυμβίβαστα επίπεδα άνεσης σε μεγάλα ταξίδια και εντυπωσιακή ευρυχωρία. Έχοντας προσφάτως δοκιμάσει την BMW M3 Touring δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε.

BMW M5 Touring

Η νέα -και για πρώτη φορά τετρακίνητη- M5 Touring (G90) θα χρησιμοποιήσει το υβριδικό σύστημα της σεντάν, δηλαδή μια παραλλαγή αυτού που χρησιμοποιεί τώρα η ναυαρχίδα της, η BMW XM. Βασίζεται στον V8 βενζινοκινητήρα των 4,4 lt με δύο τούρμπο και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική απόδοση να παραμένει για την ώρα «κρυφή». Μπορούμε ωστόσο να υποθέσουμε πως θα ξεπερνά τους 650 PS με προοπτική να φτάσει τους 730 PS σε μια ειδική έκδοση Competition.

Η Plug-in Hybrid αρχιτεκτονική σημαίνει ότι η ισχύς θα κληθεί να αντισταθμίσει το σημαντικά αυξημένο βάρος της νέας BMW M5, με την εταιρεία να έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές εξέλιξης. Αυτές πραγματοποιούνται σε πρώτη φάση σε δημόσιους δρόμους γύρω από το Μόναχο και τα κεντρικά γραφεία της BMW, για να συνεχιστούν αργότερα στο Garching αλλά και στην Πράσινη Κόλαση του Nurburgring.

BMW M5 Touring

Από τις καμουφλαρισμένες φωτογραφίες πάντως, αυτό που μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε είναι πως πρόκειται για ένα επιβλητικό μοντέλο με ξεχωριστά στοιχεία δυναμικής και έντονο σπορ χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube