Νέα BMW M5 2024 με 730 άλογα;

Νέα BMW M5 2024 με 730 άλογα;

Η BMW M5 2024 απαθανατίστηκε καμουφλαρισμένη, λίγο ύστερα από την παρουσίαση της νέας 5 Series. Με περίπου γνωστές τις γραμμές της, οι πληροφορίες μιλούν για 700+ άλογα, τόσο για την μπερλίνα όσο και για την Touring.

BMW M5 2024, Illustration by Kolesa

To Μόναχο λανσάρισε τη νέα γενιά της 5 Series και ήδη βάζει τις τελικές μολυβιές στη μελλοντική BMW M5, η οποία θα ολοκληρώσει την γκάμα της 5άρας. 

Το λανσάρισμα των στάνταρ εκδόσεων και το «κλεμμένο» video καμουφλαρισμένoυ πρωτοτύπoυ της BMW M5 που δημοσιεύτηκε από τον Stéphan Barral, καθιστούν ήδη δυνατή τον σχηματισμό μιας ξεκάθαρης άποψης για την επόμενη, ιδιαίτερα ρωμαλέα μπερλίνα από τον Βαυαρό κατασκευαστή. Με την ισχύ της να είναι ήδη γνωστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μπερλίνα BMW M5 αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον Ιούλιο του 2024 και η Touring τον Νοέμβριο του ίδιου έτους

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Stéphan Barral (@stephanbarral)

Με πιο αιχμηρές ακμές από την προκάτοχό της, η επόμενη BMW M5 θα έχει ορισμένα αισθητικά χαρακτηριστικά που σκιαγραφούνται στην i5 M60 xDrive. Και μάλιστα ακόμα πιο τονισμένα.

Η γρίλια της, που θα διατρέχεται από διπλούς οριζόντιους πήχεις, θα βρίσκεται μέσα σε μαύρο πλαίσιο για ακόμη πιο ογκώδη εμφάνιση. Χαμηλότερα, θα πλαισιώνεται από ένα μεγάλο διάτρητο από αεροεισαγωγές προφυλακτήρα.

BMW M5 2024, BMW i5
H μάσκα της νέας BMW M5 αναμένεται παρόμοια με αυτή της i5 M60 xDrive, με ακόμα πιο τονισμένα τα αισθητικά χαρακτηριστικά της. 

Τα πλαϊνά μαρσπιέ από την άλλη, θα έχουν το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο αμάξωμα για να τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου ανάμεσα στα φαρδιά φτερά.

Μια πτέρυγα, εν είδει χείλους εκφυγής, θα βρει τη θέση της στο πορτμπαγκάζ, ενώ πιο κάτω ένας διαχύτης θα περιλαμβάνει δύο διπλές στρογγυλές μπούκες εξάτμισης. Οι καθρέφτες της BMW M με τις διπλές στηρίξεις θα είναι επίσης και προφανώς στο σχεδιαστικό/αισθητικό μενού.

BMW M5 2024, Illustration by Kolesa
Στο αισθητικά επεξεργασμένο σχέδιο του Ρώσου illustrator Kolesa βλέπουμε τα μαρσπιέ και τα χαμηλά σημεία της καροσερί βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, με μόνη διαφοροποίηση τον μαύρο διαχύτη.

 Στην καμπίνα, μπορούμε να περιμένουμε να βρούμε εξατομικευμένες για το μοντέλο λειτουργίες οθόνης, σπορ καθίσματα, επενδύσεις σε δέρμα/Alcantara, καθώς και ραφές και άλλες λεπτομέρειες φινιρίσματος του τμήματος Motorsport. Αλλά η εσωτερική διάταξη θα είναι παρόμοια με αυτή των άλλων 5 Series, με την καμπύλη διπλή οθόνη θα εξακολουθεί να βλέπει προς τον οδηγό.

BMW M5 2024, BMW 5 Series dashboard
H βασική αρχιτεκτονική των στάνταρ 5 Series με τη διπλή οθόνη και την οδηγοκεντρική κλίση κατά τα φaiνόμενα θα διατηρηθεί και στη μελλοντική BMW M5. 

Η νέα BMW M5 λογικά θα φορέσει το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης της XM, συνδυάζοντας έναν διτούρμπινο κινητήρα V8 των 4,4 lt και έναν ηλεκτροκινητήρα. Σύμφωνα με τοn καλά ενημερωμένο ιστότοπο BMWBlog, η συνδυαστική ισχύς της επερχόμενης BMW M5 θα είναι περίπου 730 άλογα, δηλαδή περίπου 100 περισσότερα από την προηγούμενη M5 Competition (625 PS).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: BMW XM

Αύξηση ισχύος που καλείται να αντισταθμίζει το υπερβολικό βάρος λόγω της μπαταρίας. Αλλά ταυτόχρονα θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να διανύει περισσότερα από τα 88 km της XM των 653 ίππων σε 100% ηλεκτρική λειτουργία χάρη στην πιο ευνοϊκή αεροδυναμική. Η XM που αποδίδει 748 ίππους στην έκδοση Label Red, είναι μια εύλογη ισχύς για μια μελλοντική BMW M5 CS. Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη γενιά της M5 CS απέδιδε 635 ίππους.

BMW M5 2024, BMW M5 F90
Αντίθετα με την BMW M5 typ F90, η επόμενη BMW M5 typ G60 θα υπάρχει διαθέσιμη και σε Touring. 

Όπως οι BMW M5 typ E34 (1992) και typ E61 (2006), έτσι και η μελλοντική typ G60 θα είναι διαθέσιμη και σε Touring, όπως λέει η BMW τα στέισον. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μπερλίνα M5 αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον Ιούλιο του 2024 και η Touring τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube