Jaguar: Κεντρομήχανη η επόμενη F-Type, απαραίτητο και ένα EV

Jaguar: Κεντρομήχανη η επόμενη F-Type, απαραίτητο και ένα EV

Η Jaguar προσανατολίζεται προς κεντρομήχανο αντικαταστάτη της F-Type. Απαραίτητο και ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Η Jaguar F-Type είναι ένα υπέροχο αυτοκίνητο, να το κοιτάζεις αλλά και να το οδηγείς. Η εταιρεία ωστόσο προσανατολίζεται προς ένα διθέσιο κεντρομήχανο μοντέλο για να την αντικαταστήσει.

Αυτό αφέθηκε να εννοηθεί από κάποιον όχι λιγότερο σημαντικό  από τον Ian Callum, διευθυντή του τμήματος σχεδιασμού. Ο Callum έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η Jaguar πρέπει να φτιάχνει… cool αυτοκίνητα για ανάλογου ύψους οδηγούς. Και παρότι η παράδοση της Jaguar θέλει τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση πίσω, οι καιροί αλλάζουν. Το ίδιο και οι απαιτήσεις της αγοράς.

Όταν ρωτήθηκε από το Road & Track για το προχωρημένο design του ηλεκτρικού SUV i-Pace Concept, ο Ian Callum ότι δεν «θα υπερισχύσει η λεπτότητα». Εννοώντας ότι θέλει για την Jaguar ένα πιο δυναμικό προφίλ, ίσως σε βάρος της αριστοκρατικής κομψότητας που χαρακτηρίζει σήμερα την σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

Στη συνέχεια, πυροδότησε την συζήτηση αναφορικά με την επόμενη F-Type: «Η επόμενη γενιά δεν θα έχει απαραίτητα μακρύ καπό κοντή ουρά». Μοιάζει δύσκολο να το πιστέψει κανείς αυτή την στιγμή, αλλά ο διάδοχος της F-Type θα μπορούσε να είναι ένα κεντρομήχανο μοντέλο. «Το concept που είχε προηγηθεί της έκδοσης παραγωγής της F-Type ήταν κεντρομήχανο», υπενθύμισε ο Callum. «Δεν προχώρησε τότε, αλλά θα μπορούσε. Έχουμε το υπόβαθρο να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο μοντέλο. Είμαστε ένας κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων».  

Από την στιγμή που από πλευρά τιμής το αυτοκίνητο θα είναι σωστά τοποθετημένο στην αγορά, φυσικά και θα μπορούσε να σταθεί στην αγορά μία κεντρομήχανη Jaguar. Ας μην ξεχνάμε την XJ220, το supercar της Jaguar την δεκαετία του ΄90. Και το C-X75 που είδαμε πρόσφατα να πρωταγωνιστεί στην τελευταία ταινία James Bond "Spectre", ως το αυτοκίνητο του «κακού».

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η Jaguar είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την πετυχημένη πλατφόρμα της F-Type. Ίσως ένα κεντρομήχανο supercar στην επόμενη κατηγορία, πάνω από την F-Type να ολοκλήρωνε την γκάμα της μάρκας. Όταν ρωτήθηκε για αυτό ο Callum τόνισε ότι «η Jaguar θα πρέπει να φτιάξει ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο στο άμεσο μέλλον. Δεν λέω ότι θα είναι  το επόμενο, αλλά θα πρέπει να γίνει σύντομα».

Πηγή Autoevolution, R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube