O Massa κάνει burnout με μια Jaguar C-X75, γιορτάζοντας την ταινία SPECTRE [video]

O Massa κάνει burnout με μια Jaguar C-X75, γιορτάζοντας την ταινία SPECTRE [video]

O Felipe Massa οδήγησε το πρωτότυπο Jaguar C-X75 καίγοντας μπόλικο λάστιχο στο Mexico City για να γιορτάσει την πρεμιέρα του SPECTRE, του τελευταίου φιλμ του James Bond.

Το Jaguar C-X75 concept του 2010, εξελιγμένο σε συνεργασία με τη Williams Advanced Engineering, έφτασε σχεδόν ένα βήμα πριν από την παραγωγή, αλλά τελικά περιορίστηκε εκτός από σταρ των Σαλονιών Αυτοκινήτου να γίνει το αυτοκίνητο του Hinx (Dave Bautista) του «κακού» και αντιπάλου του 007 στο SPECTRE.

Για την ιστορία να πούμε ότι η Jaguar σκεφτόταν να βάλει αυτό το σούπερκαρ σε πρόγραμμα περιορισμένης παραγωγής, προκειμένου να γιορτάσει τα 80χρονα της εταιρείας, ταυτόχρονα με την παρουσία της C-X75 στο Spectre. H παραγωγή λέγεται ότι θα περιοριζόταν στα 80 κομμάτια περίπου και το αυτοκίνητο θα μετονομαζόταν σε C-X80. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη, καθώς η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι το αυτοκίνητο ήταν ήδη πολύ παλιό και ότι θα εξέτρεπε την προσοχή της από το λανσάρισμα νέων μοντέλων, όπως η Jaguar XE και η F-Pace.

Για να επανέλθουμε, το τελευταίο φιλμ του James Bond θα βρίσκεται στις αίθουσες στην Αμερική μεθαύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Για να γιορτάσουν την πρεμιέρα της ταινίας λοιπόν, τα δύο μονοθέσια Williams Martini Racing FW37 Formula 1 των Massa και Bottas θα έχουν λογότυπους «007 SPECTRE» κατά τη διάρκεια του Μεξικανικού Grand Prix που σημειωτέον επέστρεψε ύστερα από 23 χρόνια στο καλαντάρι της F1.     

To Mexico City επελέγη από τους παραγωγούς της ταινίας για τις σκηνές του opening και γι’ αυτό το λόγο Jaguar και Williams αποφάσισαν να γιορτάσουν εδώ την πρεμιέρα, βάζοντας πίσω από το τιμόνι μιας Jaguar C-X75 τον Felipe Massa για ένα μικρής διάρκειας «κάψιμο» των ελαστικών της στην πίστα. 

Μιλώντας γι’ αυτή την ευκαιρία, ο Felipe Massa δήλωσε ότι «ήταν σχεδόν συγκινητικό να πάρεις στα χέρια σου το τιμόνι ενός πραγματικού stunt car που έχει χρησιμοποιηθεί σε ταινία του Bond. H Jaguar συνεργάστηκε με τη Williams Advanced Engineering στην παραγωγή αυτών των συνταρακτικών αυτοκινήτων, οπότε ήταν υπέροχο να έχεις την εμπειρία να δοκιμάσεις κάτι που οι συνάδελφοί μου εξέλιξαν εκτός της F1. Ήταν τόσο ευχάριστο και ιδιαίτερα συναρπαστικό να οδηγήσεις την Jaguar σε μια τοποθεσία που γυρίστηκε το SPECTRE, εδώ στο Mexico City.

[Πηγή Jaguar] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube