Ηλεκτρικό FIAT Panda, κάτω από €25.000

Ηλεκτρικό FIAT Panda, κάτω από €25.000

Ο Όμιλος Stellantis θέλει να εμπλουτίσει την προσφορά του σε ηλεκτρικά σε προσιτές τιμές και θα παρουσιάσει τον Ιούλιο του 2024 ένα μικρό ηλεκτρικό FIAT Panda, ξαδέρφι του Citroën ë-C3 που ανακοινώθηκε με τιμή λιγότερο από €25.000.

FIAT Panda

Ο Όμιλος Stellantis ετοιμάζει τα όπλα του και θέλει να εμπλουτίσει τις προσφορές του στα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με λογικό προϋπολογισμό. Πρότζεκτ που περιλαμβάνει κι ένα ηλεκτρικό FIAT Panda.

Ο όμιλος βρίσκεται αντιμέτωπος με επιθέσεις από τις BYD –με επικεφαλής την BYD Seagull- από το Groupe Renault με το Dacia Spring μεταξύ άλλων και από τον Όμιλο Volkswagen με τρία μικρά ηλεκτρικά περιλαμβανομένων του VW ID.2 και του Cupra Raval

Το επόμενο FIAT Panda θα έχει μήκος τέσσερα μέτρα και μεταξόνιο 2,54 m, όπως το επικείμενο Citroën ë-C3

FIAT Panda 2024

Η αντίδραση του Ομίλου Stellantis θα ξεκινήσει με το Citroën ë-C3, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης «Made in Europe» με τιμή λιγότερα από 25.000 ευρώ που θα λανσαριστεί τον Οκτώβριο του 2023. Αλλά και η Fiat θα παρουσιάσει το επόμενο καλοκαίρι έναν «ξάδερφο» του τελευταίου με το πρόσχημα ενός ηλεκτρικού FIAT Panda.

«Υπάρχει πραγματική ανάγκη για πιο οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Olivier François, διευθύνων σύμβουλος της FIAT

FIAT Panda 2024

Η λογική του ομίλου υποχρεώνει το μελλοντικό ηλεκτρικό FIAT Panda των 25.000 ευρώ που θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο του 2024 να πρέπει να επωφεληθεί από συνέργειες με το Citroën ë-C3. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πλατφόρμα ή/και τον κινητήρα. 

Μένει να δούμε αν η FIAT θα το παράγει στη Σλοβακία ή θα ευνοήσει κάποιο από τα ιταλικά εργοστάσιά της. Να θυμάστε ότι το Citroën χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα που ονομάζεται Smart Platform που έχει σχεδιαστεί κυρίως για έναν και μόνο ηλεκτροκινητήρα που σχετίζεται με μία μπαταρία, αλλά μπορεί επίσης να φιλοξενήσει συμβατικούς θερμικούς κινητήρες.

FIAT Panda 2024 

Ακριβώς αυτό είναι που χρειάζεται η FIAT για να συνεχίσει να διαθέτει ένα βενζινοκίνητο Panda σε αναδυόμενες ή λιγότερο προηγμένες αγορές όσον αφορά την υποδομή φόρτισης. 

Το μικρό ηλεκτρικό γαλλικό EV θα έχει μεταξόνιο 2,54 m και μήκος περίπου 4 m και θα πάρει τα χαρακτηριστικά ενός μικρού «SUV». Που είναι ακριβώς ο καμβάς στον οποίο θα βολευτεί το επόμενο FIAT Panda.

FIAT Panda

Προς το παρόν, η ηλεκτρική γκάμα της FIAT περιορίζεται στο FIAT 500e και στο σπορ αντίστοιχο Abarth 500e που χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη πλατφόρμα και στοχεύουν σε μια εντελώς διαφορετική, πιο «μοντέρνα» και «Dolce Vita» αγορά. 

Ωστόσο, η FIAT θα πρέπει να επεκτείνει τις εμπορικές δυνατότητες του ηλεκτρικού της «Cinquecento» με την εμπορία του και στη Βόρεια Αμερική. Ένα δεύτερο μοντέλο θα φτάσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023 με το FIAT 600e που προέρχεται από το Jeep Avenger.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube