Audi RS e-tron GT για λίγους και τυχερούς [video]

Audi RS e-tron GT για λίγους και τυχερούς [video]

Το αγωνιστικό τμήμα Audi Sport GmbH κλείνει φέτος 40 χρόνια. Οι Γερμανοί για να το γιορτάσουν, κυκλοφορούν μια επετειακή έκδοση του Audi RS e-tron GT σε μόλις 99 κομμάτια.

Πρόκειται για την περιορισμένης παραγωγής έκδοση Audi RS e-tron GT Ice Race. Πηγή έμπνευσης για την εξωτερική σχεδίαση, το χρώμα και το όνομα του αυτοκινήτου αποτέλεσε η απόχρωση που παίρνει η κρυσταλλική μορφή των πάγων υπό το φως του ήλιου.

Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή αναφορικά με την ονοματοδοσία του AudI RS e-tron GT. Κάποιοι λοιπόν θεωρούν ότι το μοντέλο ονομάστηκε έτσι εξαιτίας του Grand Prix Ice Race που διεξάγεται στις Αυστριακές Άλπεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Με 598 PS και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,1", το Audi RS e-tron GT Ice Race βάζει φωτιά στην άσφαλτο

Audi RS e-tron GT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα ανανεωμένα Audi Q8 και SQ8 είναι γεγονός

Τα φτερά, η μάσκα και οι πόρτες κοσμούνται από όμορφες μωβ πινελιές. Ο υπόλοιπος χρωματικός σχεδιασμός βασίζεται στην απόχρωση Florett Silver Metallic, η οποία συνδυάζεται με μαύρη carbon οροφή. Το αποκορύφωμα όμως είναι η προσθήκη μιας μεμβράνης που καλύπτει ολόκληρο το αμάξωμα με «στοχευμένες διαφάνειες», προσπαθώντας να μιμηθεί τη λάμψη των κρυστάλλων του χιονιού και των λιμνών πάγου. Οι ζάντες 21” τέλος είναι ολόμαυρες συνθέτοντας μια ευχάριστη στο μάτι αντίθεση.

Προχωρώντας στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της Audi έχουν τοποθετήσει δερμάτινα καθίσματα ασημένιου χρώματος, με τα μαύρα και μωβ στοιχεία να δημιουργούν εκ νέου μια απαλή αντίθεση. Διακρίνονται επίσης διαμαντένια μοτίβα, αλλά και επενδύσεις από Alcantara. Τα πατάκια τέλος, φέρουν πάνω τους λογότυπους με τo έμβλημα RS.

Audi RS e-tron GT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Συνεργασία της κινεζικής SAIC και της Αudi για κοινή ανάπτυξη EV

Όπως είπαμε και στην αρχή, δεν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, αλλά για ένα μοντέλο περιορισμένης, ούτε καν τριψήφιας παραγωγής. Πνοή στο επετειακό Audi RS e-Tron GT δίνει το ίδιο κινητήριο σύνολο με αυτό του κανονικού RS. Σε κάθε άξονα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας, συνολικής απόδοσης 598 PS. Μάλιστα, στη λειτουργία boost, μπορείς να έχεις στο δεξί σου πόδι 645 PS, σε συνδυασμό με τα 830 Nm ροπής.

Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 3,1” με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Στα της αυτονομίας, η μπαταρία των 93,4 kWh υπόσχεται μετακινήσεις περίπου 500 km με μία μόνο φόρτιση.

Audi RS e-tron GT

Δεν γνωρίζουμε ακόμα τιμές, ωστόσο το Audi RS e-tron GT Ice Race έρχεται για να σπάσει τον πάγο!

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube