Η SEAT μας δίνει μια ακόμη γεύση από το νέο Leon

Η SEAT μας δίνει μια ακόμη γεύση από το νέο Leon

Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση της τέταρτης γενιάς του μοντέλου.

To VW Group αφού παρουσίασε το Golf VIII και την τέταρτη γενικά του Škoda Octavia, ετοιμάζεται τώρα να αποκαλύψει και το ολοκαίνουργιο SEAT Leon.

Κατά καιρούς και ενόψει της παρουσίασης του μοντέλου έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες που μας προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να δούμε. Τώρα η Sociedad Española de Automóviles de Turismo δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του πίσω μέρους του αυτοκινήτου και μάλιστα της σπορ έκδοσης FR.

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία (αλλά και όπως είχαμε γράψει παλαιότερα), η SEAT υιοθετεί στο πίσω μια λωρίδα LED που καλύπτει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και συνδέει τα δύο βασικά φωτιστικά σώματα, στο πνεύμα του Tarraco. Τεχνολογίας LED θα είναι και τα εμπρός φωτιστικά σώματα.

leon

Επίσης από τη φωτογραφία αποκαλύπτεται ότι το όνομα του μοντέλου θα καλύπτει το κέντρο της πέμπτης πόρτας και θα βρίσκεται κάτω από το λογότυπο της μάρκας.

Το Leon τέταρτης γενιάς θα είναι αποκλειστικά πεντάθυρο, καθώς οι τρίθυρες εκδόσεις των χάτσμπακ μοντέλων δεν πουλάνε πλέον και καταργούνται συν τω χρόνω. Αντίθετα στο μέλλον θα έχουμε και μια στέισον βάγκον έκδοση αλλά και μια crossover.

leo

Σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό του εσωτερικού, εδώ η εικόνα παραπέμπει στα νέα δεδομένα του BW Group που γνωρίσαμε και στο Golf VIII, με ψηφιακό πίνακα οργάνων και με μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη στο κέντρο του ταμπλό του θα φιλοξενεί τις λειτουργίες τους συστήματος infotainmet.

Tέλος και σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινητήρες, το νέο Leon θα έχει κάτω από το καπό του όλους τους κινητήρες του Group, ενώ στο (άμεσο) μέλλον θα υπάρξει και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, την οποία η αυτονομία λέγεται ότι θα φτάνει τα 50 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube