Η Renault ετοιμάζει νέο SUV απέναντι στο Toyota C-HR

Η Renault ετοιμάζει νέο SUV απέναντι στο Toyota C-HR

H Renault ετοιμάζεται να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την πλούσια γκάμα των SUV της, λανσάροντας ένα νέο μοντέλο, ανάμεσα στα Captur και Austral.

Renault Kardian

Θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην κατηγορία των κόμπακτ SUV, η Renault ήδη εργάζεται επάνω σε ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα αποτελέσει το αντίπαλον δέος του Toyota C-HR.

To μήκος του γαλλικού SUV θα ανέρχεται στα 4,4 μέτρα και θα είναι λίγο μεγαλύτερο από το Captur και μικρότερο από τα λοιπά SUV της γαλλικής οικογένειας (Arkana, Austral και Rafale). Οι βλέψεις των ανθρώπων της Billancourt για το νέο τους δημιούργημα ένα σημαντικές, μιας και θέλουν να το τοποθετήσουν απέναντι στο Toyota C-HR, ένα από τα πλέον επιτυχημένα C-SUV της αγοράς.

Το νέο SUV της Renault θα έχει μήκος 4,4 μέτρα, θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B και θα κοστίζει κάτω από τις €30.000 σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

New Renault SUV

Γιατί όμως η Renault στρέφεται σε ένα νέο C-SUV; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε ο επικεφαλής προϊόντων της γαλλικής φίρμας Bruno Vanel: «Ήμασταν πολύ, ίσως υπερβολικά επικεντρωμένοι στο B-Segment, τη στιγμή που η αγορά της Ευρώπης είναι εξίσου επικεντρωμένη στην κατηγορία C. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε πως η εστίασή μας πρέπει να είναι προσανατολισμένη και στις δύο αυτές σημαντικές για την αγορά κατηγορίες».

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε το όνομα του μελλοντικού αυτοκινήτου της Renault, που κατά πάσα πιθανότητα θα πατά στην πλατφόρμα CMF-B, όπως ακριβώς και το Captur. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα είναι διαθέσιμο με μία ευρεία γκάμα κινητήριων συνόλων, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων υβριδικά σύνολα 1,6 lt, απόδοσης 145 PS, αλλά και plug-in hybrid εκδόσεις, συνολικής ισχύος 160 PS. Τέλος, την γκάμα θα πλαισιώνουν και εκδόσεις διπλού καυσίμου, με βενζίνη και υγραέριο (LPG), ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο να δούμε σε δεύτερο χρόνο και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου.

Renault Captur

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, η τιμή του ολοκαίνουργιου SUV της Renault θα παραμείνει κάτω από τις €30.000.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube