Η νέα BMW 5 Series Touring κάνει τη (μικρή) ρήξη

Η νέα BMW 5 Series Touring κάνει τη (μικρή) ρήξη

Η νέα BMW 5 Series Touring, στην πιο σπορ εκδοχή της ντύνεται «Motorsport», όπως και η μικρότερη 3 Series Touring και ταυτόχρονα γίνεται το πρώτο 100% βαυαρικό στέισον.

BMW Series Touring

Η BMW 5 Series αναβαθμίστηκε διά μέσου μιας εντελώς νέας γενιάς πριν από μερικούς μήνες, οπότε και μάθαμε την τιμή της. 

Και παρόλο που την είδαμε επισήμως τόσο σε 100% ηλεκτρική έκδοση στο πρόσωπο της i5 όσο και με περισσότερο ή λιγότερο εξηλεκτρισμένους θερμικούς κινητήρες, προς το παρόν δεν έχουμε δει ακόμη την στέισον παραλλαγή της. Αυτή που παραδοσιακά η BMW ονομάζει «Touring», όπως εξάλλου όλα τα στέισον της γκάμας της. 

Η νέα BMW 5 Series Touring θα ανταγωνίζεται στη αγορά της συνήθεις υπόπτους και ιστορικούς αντιπάλους της, Mercedes E-Class Estate και Audi A6 Avant

Ο Βαυαρός κατασκευαστής ετοιμάζοντας την επίσημη παρουσίαση του νέας 5άρας στέισον, έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο επίσημο «teaser» που δείχνει το θηρίο στο σκοτάδι στο προφίλ. Γι’ αυτό κι εμείς το επεξεργαστήκαμε λίγο για να φανεί καλύτερα το προφίλ του αυτοκινήτου. 

BMW 5 Series Touring

Η νέα BMW 5 Series Touring θα είναι σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα υπόθεση διότι θα είναι το πρώτο στέισον της BMW που θα έχει 100% ηλεκτρικούς κινητήρες στις εκδόσεις i5. Και θα σηματοδοτήσει επίσης τη μεγάλη επιστροφή της παραλλαγής «Touring» της BMW M5, ένα είδος που έχουμε να δούμε από σπουδαία Μ5 E60/E61 που έκανε καριέρα στην αγορά μεταξύ 2005 και 2010. Μην ξεχνάμε ότι η παραλλαγή Touring έχει ήδη κάνει ήδη την εμφάνισή της πριν από λίγους μήνες και στην γκάμα της M3 (κάνοντας και ρεκόρ στο 'Ring), προφανώς για να μην αφήσει Audi RS 4 Avant να αλωνίζει μόνο του.

Να κάνουμε επίσης την μάλλον αχρείαστη υπενθύμιση ότι η νέα BMW Series Touring θα ανταγωνίζεται στη αγορά της συνήθεις υπόπτους και ιστορικούς αντιπάλους της, Mercedes E-Class Estate και Audi A6 Avant. Ωστόσο, οι δύο έτεροι Καπαδόκες της αγίας γερμανικής τριάδας δεν προσφέρουν ηλεκτρική έκδοση. Και να μην ξεχάσουμε το Audi RS 6 Avant που περιμένει με ανυπομονησία τη μελλοντική M5 Touring με τους 630 ίππους στην έκδοση «Performance».

θα κλείσουμε με το «ποτέ μη λες ποτέ», καθώς το 2019, η BMW είχε αποκλείσει κατηγορηματικά και μάλιστα δύο φορές την περίπτωση μιας M3 ή Μ5 Touring διά στόματος του Markus Flasch, επικεφαλής του τμήματος Motorsport -τότε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube