BMW M3 Touring, ίδιο χρόνο στο 'Ring με το Koenigsegg [video]

BMW M3 Touring, ίδιο χρόνο στο 'Ring με το Koenigsegg [video]

Με γυρολόγιο στο 7' 34", η BMW M3 Touring είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορη με το Koenigsegg CCR.

BMW M3 Touring

Η BMW M3 Touring γύρισε τη μικρή διαδρομή του Nürburgring Nordschleife, μήκους 20,6 km, σε 7' 34" 39, χρόνο αντίστοιχο με το Lexus LFA και το Koenigsegg CCR!

Αυτός μάλιστα δεν είναι ο πιο γρήγορος γύρος που έχει σημειώσει το γερμανικό στέισον στην Πράσινη Κόλαση. Η απόπειρα της επίσημης BMW απέφερε επίδοση 7' 30" 3 στη μικρή χάραξη και 7' 35" 060 στη μεγάλη των 20,8 km, αποτελώντας νέο ρεκόρ για στέισον στη διάσημη πίστα.

Σε μια δεκαετία, ένα θερμικό στέισον όπως η BMW M3 Touring μπορεί να κοιτάξει στα μάτια πραγματικά hypercar όπως το Koenigsegg CCR

Το σημερινό γυρολόγιο σημειώθηκε από το γερμανικό Sport Auto και μπορεί να υπολείπεται από την επίσημη επίδοση της BMW, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία συγκριτικά με άλλα μοντέλα.

BMW M3 Touring

Αναφέρουμε ότι αντίστοιχο χρόνο σημείωσαν το Lexus LFA -με το Nürburgring Package μάλιστα- του 2012 και το Koenigsegg CCR του 2010.

Σε μια δεκαετία δηλαδή, ένα θερμικό στέισον μπορεί να κοντράρει στα ίσια ένα σούπερκαρ κι ένα hypercar, 11 και 13 ετών αντίστοιχα. 

BMW M3 Touring

Το γεγονός καθίσταται ακόμα πιο ιδιαίτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι τα στέισον δεν χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στην πατρίδα μας. Μη σας ξεγελά βέβαια το αμάξωμα, δεν μιλάμε για τίποτα λιγότερο από μια πραγματική M3. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H BMW M3 Touring είναι το γρηγορότερο στέισον στο Nürburgring [video]

Χρησιμοποιεί τον ίδιο διτούρμπινο 6κύλινδρο σε σειρά των 3,0 lt, με απόδοση 510 PS στις 6.250 rpm και 650 Nm στις 2.750-5.500 rpm. Συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο 8άρι κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης xDrive της BMW. Ωστόσο, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να σταλεί η κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα, για στιγμές ανεμελιάς και παλιμπαιδισμού. 

BMW M3 Touring

Οι επίσημες προδιαγραφές δείχνουν ότι το γερμανικό μοντέλο μπορεί να φτάσει τα 100 km/h σε 3,6" και να φτάσει την τελική ταχύτητα των 250 km/h ή των 280 km/h με το προαιρετικό M Driver's Package.

Πρόσφατες φήμες αναφέρουν ότι η BMW ετοιμάζει τη M3 CS Touring με ισχύ αυξημένη κατά 40 PS και χαμηλότερο βάρος. Αναμένουμε να ροκανίσει κάμποσα ακόμα δευτερόλεπτα από τον χρόνο στο Nürburgring και να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube