Η Genesis ετοιμάζει δύο νέα SUV και εξελίσσει ηλεκτρική πλατφόρμα

Η Genesis ετοιμάζει δύο νέα SUV και εξελίσσει ηλεκτρική πλατφόρμα

Η γκάμα της κορεάτικης εταιρείας θα αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς.

Η Genesis, θυγατρική της Hyundai για τα πολυτελή μοντέλα του ομίλου, προσφέρει σήμερα τρία τετράθυρα σεντάν (G70, G80 και G90) όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει αρκετά σύντομα καθώς η εταιρεία ετοιμάζει δύο νέα SUV που θα εμπλουτίσουν τη γκάμα της όπως, όπως ανακοίνωσε στον τύπο ο Erwin Raphael, Chief Operating Officer της Genesis. 

Αρχικά, η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Genesis GV80 που πρωτοείδαμε το 2017 στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2020. Το μεγάλο πολυτελές SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα του G80 και θα διατίθεται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Η γκάμα τον κινητήρων θα περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V6 3,8 λίτρων, τον twin turbo V6 3,3 λίτρων και τον V8 5,0 λίτρων από το αντίστοιχο σεντάν, ενώ σχεδόν σίγουρο είναι πως θα προσφέρεται και σε υβριδική έκδοση.

Genesis GV80

Το δεύτερο SUV της κορεάτικης φίρμας, το μικρότερο GV70, θα ακολουθήσει το 2021 και θα βασίζεται στο G70. Πολύ πιθανό είναι κάτω από το καπό του να δούμε τον υπετροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων αλλά και τον twin turbo V6 3,3 λίτρων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Genesis, Manfred Fitzgerald δήλωσε πως η εταιρεία ετοιμάζει μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα η οποία θα φιλοξενήσει αρχικά ένα σεντάν και στη συνέχεια ένα SUV, ενώ παράλληλα εξελίσσει και όχημα με κυψέλες υδρογόνου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Hyundai. Τέλος, είναι γνωστό πως η Genesis ετοιμάζει και ένα πολυτελές σπορ κουπέ επηρεασμένο από το πρωτότυπο New York Concept του 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube