Νέο Genesis GV80, ένα φάνκι πολυτελές SUV [video]

Νέο Genesis GV80, ένα φάνκι πολυτελές SUV [video]

Το Genesis GV80 Concept είναι η πρώτη απόπειρα της φίρμας για ένα πρακτικό, ευρύχωρο, πολυτελές SUV.

Με την εμφάνισή του στο New York Auto Show 2017, το Genesis GV80 Concept στοχεύει να επιτύχει την «τέλεια ισορροπία μεταξύ κομψότητας και χωροταξικής ευελιξίας», σύμφωνα με το Κορεάτη κατασκευαστή.

Επιπλέον, ορίζει τη σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας υπό τον τίτλο «αθλητική κομψότητα» και ενσωματώνει ένα προηγμένο επαναφορτιζόμενο σύστημα κίνησης με κυψέλη καυσίμου, του οποίου όμως οι τεχνικές προδιαγραφές δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η επικέντρωση της Genesis στον σχεδιαστικό τομέα του GV80 Concept δεν αποτελεί έκπληξη, ούτε στον αντίστοιχο του εσωτερικού και στα στοιχεία προηγμένης τεχνολογίας. Για την εταιρεία αυτά αποτελούν τη μέγιστη προτεραιότητα, παρά το τι κρύβεται κάτω από το καπό.

Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί το σήμα κατατεθέν της Genesis με τη μάσκα με το τραπεζοειδές πλέγμα στη γρίλια, που το άνω μέρος της ορίζει το ύψος μιας πτύχωσης που «χαρακώνει» το GV80 μέχρι πίσω. Το διαμαντέ μοτίβο της γρίλιας, πλαισιώνεται από ένα σετ τετράγωνων λεπτών φαναριών LED που δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα άποψη που μοιάζει περισσότερο με γραφισμό παρά με φωτιστικά στοιχεία.

Το GV80 είναι βαμμένο σε αυτό το άσπρο που η Genesιs ονομάζει «Ice Granite», ένα χρώμα που ανταποκρίνεται ισχυρά στο στόχο της εταιρείας, δίνοντας την εντύπωση κομψότητας και πολυτέλειας. Το μυώδη φτερά του πρωτοτύπου φιλοξενούν θηριώδεις ζάντες των 23”, ειδικά σχεδιασμένες για μικρό βάρος και ενίσχυση της ψύξης των φρένων. Τέλος, μια ωραία σχεδιαστική πινελιά είναι οι ηλεκτρονικές λαβές των θυρών που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την κεντρική πτύχωση που προαναφέραμε, ενισχύοντας έτσι την αεροδυναμική επίδοση και τη απλότητα στο σχεδιασμό του GV80.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έξι μοντέλα Genesis ως το 2020

Στην καμπίνα, το ταμπλό-γέφυρα έρχεται σβήνοντας στις εσωτερικές λαβές των θυρών, αποτελώντας το πιο χαρακτηριστικό σχεδιαστικό highlight ενός εσωτερικού που σχεδιάστηκε για να δημιουργεί ένα φιλόξενο και ευρύχωρο περιβάλλον.

Στη θέση του πίνακα οργάνων υπάρχει μια κυρτή, φαρδιά οθόνη 22” που συνδυάζει την ακρίβεια ενός κλασικού στροφομέτρου με ψηφιακή όμως απεικόνιση. Το GV80 διαθέτει επίσης ένα νεωτερικό Human Machine Interface (HMI) που προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και έλεγχο λειτουργιών μέσω ενός νέου διαδραστικού χειριστηρίου αφής με πολλαπλές λειτουργίες. Την πολυτέλεια της καμπίνας έρχεται να ενισχύσει η κεντρική κονσόλα, της οποίας φυσική συνέχεια είναι η ξύλινη κονσόλα δαπέδου στο χρώμα της στάχτης. Η τελευταία έχει διακοσμητικά ένθετα από γυαλισμένο μέταλλο που έχουν όμως χωρητική δυνατότητα αφής.

Οι επιφάνειες των καθισμάτων είναι ντυμένες με δέρμα ημί-ανιλίνης, ενώ οι επενδύσεις των θυρών και η κεντρική κονσόλα στα πλευρά της είναι γαζωμένες σε καπιτονέ μοτίβο. Δερμάτινο όμως είναι και το πάνω μέρος του ταμπλό που αντιπαραβάλλεται με το διακριτικό σουέντ Architexture στην που καλύπτει το ταμπλό-γέφυρα.

Τη χρονιά που μας πέρασε, ο διαρρεύσας «οδικός χάρτης» της Genesis μιλούσε για έξι μοντέλα μέχρι το 2020, εκ των οποίων τα δύο θα ήταν SUV. Και το GV80 Conceptμ δείχνει να αποτελεί το πρόκριμα του μεγαλύτερου από αυτά.

[Πηγή Genesis]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube