Επίσημο: Νέο Genesis G70 [video]

Επίσημο: Νέο Genesis G70 [video]

Η κορεατική απάντηση του Hyundai Group στις κόμπακτ premium μπερλίνες έχει για κύριο στόχο το αντίστοιχο γερμανικό τρίο: A4, 3 Series και C-Class.

Η φίρμα της Genesis λανσάρισε εμπορικά τη χρονιά που μας πέρασε τη ναυαρχίδα της, την μπερλίνα G90 που ακολουθήθηκε από το G80, την έτερη μετονομασμένη μπερλίνα για την παλαιότερη Hyundai Genesis.

Η φίρμα διαθέτει πλέον και τρίτο μοντέλο, προς αρωγή των παραπάνω δύο που ήδη διαγράφουν σημαντική πορεία στην αγορά των ΗΠΑ, όντα πολύ καλά αυτοκίνητα. Η νέα προσθήκη, το Genesis G70, αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ για να προωθήσει τo Hyundai Group στην πιο εμπορική κατηγορία των κόμπακτ πολυτελών/σπορ αυτοκινήτων. O Manfred Fitzgerald, επικεφαλής της φίρμας διεθνώς, είπε ότι η βασική μπερλίνα της Genesis, καταδεικνύει την δέσμευσή της να είναι ανταγωνιστική. «Για να δώσετε υπόσταση στη φίρμα σας, χρειάζεται να επιδεικνύετε το εύρος της» είπε ο Fitzgerald στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης και πεδίου δοκιμών της Hyundai, κοντά στη Seoul. «Εξακολουθούμε να πάσχουμε από έλλειψη αναγνωρισιμότητας».

Το ντιζάιν του G70, με την αθλητική, κατά βάση πισωκίνητη κορμοστασιά, επιλέχτηκε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό μεταξύ των στούντιο της εταιρείας στη Ν. Κορέα, στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Και τελικός νικητής ήταν το σχεδιαστικό κέντρο της Φρανκφούρτης.

Το G70, κατά τη γνώμη μας είναι ένα πολύ ισορροπημένο και εντυπωσιακό αισθητικά αυτοκίνητο. Η μάσκα σαφώς θυμίζει το μεγαλύτερο G90, αν και με περισσότερες γωνίες και πτυχώσεις, ενώ ένας πολύ πετυχημένος, κοντός τρίτος όγκος, χαρακτηρίζει το δυναμικό του αυτοκινήτου. Απλός, όμορφος σχεδιασμός, καθαρές γραμμές… Ένα σχήμα που δεν καταβάλλει κόπο για να ξεχωρίσει.

Ακόμα πιο απέριττη είναι η καμπίνα, με σχετικά απλή διάταξη για όλα τα χειριστήρια. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει μια 8άρα οθόνη αφής με δυνατότητα για Apple CarPlay και Android Auto. Η Genesis αναφέρει ακόμη ότι το G70 είναι «το πρώτο αυτοκίνητο στην Κορέα που διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης φωνής εγκατεστημένη σε σέρβερ, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Kakao, στην έκδοση Kakao 1».

Το νέο Genesis G70 λοιπόν, διατίθεται με μια γκάμα 4κύλινρων και 6κύλινδρων κινητήρων, στοχεύοντας ξεκάθαρα στην άκρως ανταγωνιστική μεσαία κατηγορία με τις σπορ μπερλίνες. Αυτό σημαίνει ότι απέναντί του θα βρει τα φαβορί Audi A4, τις BMW 3 Series, τις Mercedes-Benz C-Class, αλλά και τα αουτσάιντερ και νεοεισερχόμενα Alfa Romeo Giulia και Cadillac ATS. Εξάλλου, η τοποθέτηση του Lee SangYup, αντιπρόεδρου στον τομέα του ντιζάιν για τη Hyundai και την Genesis δεν αφήνει καμία αμφιβολία για παρερμηνείες: «Το G70 είναι η μικρότερη και πιο δυναμική μπερλίνα μας, και αποστολή μας είναι να στοχεύσουμε στο γερμανικό τρίο».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι από άποψη μεγέθους, το G70 με μήκος κάτι παραπάνω από τα 4,68 m και με μεταξόνιο 2,83 m είναι ελαφρά μεγαλύτερο από μια 3άρα BMW.

Συνολικά, η Genesis ανακοίνωσε τρεις κινητήρες διαθέσιμους για το G70: Το βασικό με δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ τούρμπο 250 ίππων και 36 kgm, ωστόσο η εταιρεία λέει ότι θα υπάρχει και Sport pack που μεταξύ άλλων θα ανεβάζει την ισχύ στους 255 PS. Κορυφαίος βενζινοκινητήρας θα είναι ο οικείος από το G80 3,3λιτρος V6 τούρμπο με 370 άλογα και 52 χιλιογραμμόμετρα. Τιμές που θα επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να πετυχαίνει 4,7” στο 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 270 km/h. Την γκάμα των μοτέρ θα ολοκληρώνει ένας 2,2λιτρος τουρμποντίζελ με 200 άλογα.



To G70 που θα διατίθεται είτε πισωκίνητο είτε AWD θα διαθέτει πέντε προγραμματισμένες οδηγικές ρυθμίσεις, με διαμορφώσεις μεταξύ άλλων comfort, ecο και sport. Τα στάνταρ στοιχεία για όλα τα μοντέλα περιλαμβάνουν launch control, torque vectoring, πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Στις εκδόσεις Sport δε θα υπάρχουν επίσης τιμόνι μεταβλητού λόγου και υποβοήθησης και ρυθμιζόμενη ανάρτηση, αν και η Genesis δεν κατέστησε σαφές αν τα παραπάνω θα αποτελούν στοιχείο και το G70 2.0T Sport.

Η τεχνολογία ασφαλείας που ανακοινώθηκε για την κορεατική αγορά περιλαμβάνει σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης, προσαρμοζόμενου cruise control με διατήρηση λωρίδας, προειδοποίησης εμποδίου στο τυφλό σημείο και αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού. Όλο η σουίτα υποβοήθησης του οδηγού ακούει στο όνομα «Genesis Active Safety Control».

Η αντιπροσώπευση της Genesis αυτή τη στιγμή περιορίζεται μόνο στη Ν. Κορέα, στις ΗΠΑ, στη Ρωσία και Μέση Ανατολή. Ο Manfred Fitzgerald όμως, ο επικεφαλής της φίρμας παγκοσμίως, είπε ότι η Genesis αναμένει την είσοδό της στην Κίνα και Ευρώπη τα επόμενα δύο χρόνια.

Η μπερλίνα G70 αναμένεται να ακολουθηθεί από ένα αντίστοιχο κουπέ, πιθανότατα ως μοντέλο του 2020. «Υπάρχουν άλλα κενά προς το παρόν στο χάρτη», είπε ο Fitzgerald, αναφερόμενος στις ελλείψεις στην γκάμα. Πράγματι, η ότι η Genesis προγραμματίζει να διευρύνει το πορτφόλιό της με έξι νέα μοντέλα μέχρι το 2021, με έμφαση στα crossover. Πάντως, με το βλέμμα στην είσοδο της Genesis στην Ευρώπη, ο Lee είπε ότι οι προγραμματιστές για τα προϊόντα σκέφτονται άμεσα ένα στέισον G70 που αυτή τη στιγμή αποκαλείται κωδικά IK Shooting Brake. Και συμπλήρωσε ότι το κόνσεπτ είναι εμπνευσμένο από την… Porsche 928!

[Πηγή Genesis]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube