Επίσημο: Νέο Genesis G90 [upd+νέο video]

Επίσημο: Νέο Genesis G90 [upd+νέο video]

Με το νέο G90, η Genesis ξεκινά την επίθεση στις premium κατηγορίες, συντασσόμενη με τα Lexus και τα Infiniti απέναντι στον κοινό «εχθρό»: Το γερμανικό κατεστημένο.

Η Genesis, η νέα premium μάρκα που δημιούργησε η Hyundai έκανε ποδαρικό με το λανσάρισμα του G90 (EQ900 στη Ν. Κορέα), το οποίο ουσιαστικά έρχεται για να αντικαταστήσει το Equus.

Βέβαια το G90 είναι σαφώς κάτι παραπάνω από ένα Equus με άλλα σήματα. Ως εκ τούτου λοιπόν με καλύτερα υλικά στο σαλόνι και διαφορετικό εξωτερικό σχεδιασμό, το νέο G90 διαθέτει και μακρύτερο μεταξόνιο κατά 11,5 πόντους, φτάνοντας τα 3,16 m. Το νούμερο αυτό δίνει προφανή οφέλη στους πίσω επιβάτες, με περισσότερο χώρο για τα πόδια, ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός έχουν άπλετο χώρο και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη με διαγώνιο 12,3 ίντσες για το σύστημα πολυμέσων. Το πακέτο των συστημάτων ασφαλείας και βοηθημάτων του οδηγού είναι πληθωρικό, ενώ επιπλέον υπάρχουν καθίσματα με 22 διαφορετικές ηλεκτρικές ρυθμίσεις, καθίσματα επιβατών VIP και ιδιαίτερα προσεγμένη ηχομόνωση.

Η γκάμα των μοτέρ του νέου Genesis G90 περιλαμβάνει ένα νέο 3,3λιτρο βενζινοκινητήρα V6 τούρμπο με 370 PS, Όπως και οι γνωστοί μας GDI που περιλαμβάνονται επίσης στην γκάμα του G90, o 3,8λιτρος V6 από τη σειρά Lamda με απόδοση 315 PS και ο μεγαλύτερος 5λιτρος V8 Tau που αποδίδει 426 PS, έτσι και το νέο μοτέρ συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν που στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς, ενώ προαιρετικά υπάρχει και set-up με σύστημα τετρακίνησης Η-ΤRAC. Ο νέο κινητήρας επιτρέπει στο Genesis να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 6,2”.

Προφανώς και το νέο Genesis G90 δεν μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να αποτελέσει σοβαρή απειλή για το γερμανικό κατεστημένο στην κατηγορία, πόσω μάλλον να ανατρέψει τις ισορροπίες και τα δεδομένα. Όμως θα αποτελέσει το προγεφύρωμα της κορεατικής εταιρείας που συν τω χρόνω θα επεκτείνεται με τα πέντε ακόμη μοντέλα που προγραμματίζει η Genesis: Μεσαίο κόμπακτ σεντάν, μεσαίο σεντάν, μεγάλο σεντάν και δύο crossover. Μια γκάμα που στοχεύει να δημιουργήσει μια εναλλακτική πρόταση, τόσο σχεδιαστικά όσο και στη σχέση τιμής/αξίας.

[Πηγή Genesis]



Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube