Επίσημο: Νέο Subaru Outback [video]

Επίσημο: Νέο Subaru Outback [video]

Η έκτη γενιά του crossover βασισμένη σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα.

Η Subaru παρουσίασε στην Έκθεση της Νέας Υόρκης το νέο Outback, την crossover έκδοση του Legacy, που στην έκτη γενιά του επιστρέφει καλύτερο από ποτέ.

Σχεδιαστικά το νέο μοντέλο έχει εντελώς νέο αμάξωμα το οποίο αποτελεί εξέλιξη της προηγούμενης γενιάς, διατηρώντας τις βασικές γραμμές που τo κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα SUV και Crossover μοντέλα. Τα πλαστικά προστατευτικά καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος των προφυλακτήρων και των πλευρικών μαρσπιέ, η εξάγωνη γρίλια μεγάλωσε ελαφρώς, τα φώτιστικά σώματα απέκτησαν γραφικά LED και πιο κομψό σχήμα ενώ το αμάξωμα έχει πιο σύγχρονες γραμμές.

Subaru Outback

Το νέο Outback βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα Subaru Global Platform του Legacy που παρουσιάζει 70% βελτίωση στην στρεπτική ακαμψία και 100% βελτίωση στην πλευρική ακαμψία σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Η παθητική ασφάλεια είναι σημαντικά αναβαθμισμένη αφού το πλαίσιο απορροφά 40% περισσότερη ενέργεια σε εμπρόσθιες και πλευρικές συγκρούσεις ενώ οι 8 αερόσακοι που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό θα προστατέψουν τους επιβάτες.

Στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού EyeSight περιλαμβάνει Advanced Adaptive Cruise Control με Lane Centering, DriverFocus Distraction Mitigation System, LED Steering Responsive Headlamps, Reverse Automatic Braking, Blind Spot Detection με Lane Change Assist, Rear Cross Traffic Alert και EyeSight Assist Monitor με head-up display.

Subaru Outback

Από πλευράς κινητήρων, το μοντέλο διατίθεται με τον υπερτροφοδοτούμενο boxer κινητήρα 2,4 λίτρων που αποδίδει 260 PS και 375 Nm ροπής, αλλά και με το νέο ατμοσφαιρικό boxer 2,5 λίτρων που αποδίδει 182 PS και 239 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο CVT με 8 εικονικές σχέσεις και paddles πίσω από το τιμόνι.

Όλες οι εκδόσεις του Outback διαθέτουν στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης Subaru Symmetrical All-Wheel Drive με ενεργό torque vectoring, σύστημα Vehicle Dynamics Control και λειτουργία X-MODE για πρόσφυση σε όλα τα εδάφη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος (221 mm) και τη νέα ανάρτηση (γόνατα MacPherson εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω) προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου.


Subaru Outback

Στο εσωτερικό, πρωταγωνιστεί η μεγάλη οθόνη 11,6" σε κάθετη διάταξη που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής κονσόλας, με το σύστημα Starlink να δίνει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου και να υποστηρίζει Apple Carplay και Android Auto. Για την ψυχαγωγία των επιβατών διατίθεται ένα ηχοσύστημα Harman Kardon με 12 ηχεία, και δίκτυο Wi-Fi για τις συσκευές τους. Εκτός από το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης της TomTom πολύ χρήσιμη στους ιδιοκτήτες του Outback θα φανεί η εφαρμογή Chimani με ταξιδιωτικούς οδηγούς για 417 εθνικά πάρκα των ΗΠΑ.

Η ποιότητα των υλικών στην καμπίνα έχει βελτιωθεί με επενδύσεις από Nappa Leather και καλύτερη ηχομόνωση χάρη στα πιο παχιά τζάμια. Τα καθίσματα των εμπρός επιβατών είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και κλιματιζόμενα, ενώ στην πίσω σειρά είναι θερμαινόμενα. Τέλος, ο χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2.144 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω θέσεων ενώ για όσους χρειάζονται κάτι παραπάνω το μοντέλο εξοπλίζεται με στάνταρ ράγες οροφής με ανακλινόμενες μπάρες.

Η εμπορική διάθεση του νέου Outback θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο στις ΗΠΑ, με τις τιμές να ανακοινώνονται αργότερα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube