Η Audi λέει «ναι» σε νέο A3

Η Audi λέει «ναι» σε νέο A3

To Audi A3 θα έχει συνέχεια. Η νέα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου θα βρίσκεται στη βάση της γκάμας του κατασκευαστή μιας και τα A1 και Q2 δεν θα αντικατασταθούν.

Audi A3

Είναι ήδη γνωστό ότι ο Γερμανός κατασκευαστής δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει τα A1 και Q2 καθώς θέλει να επικεντρώσει τις προσπάθειες του σε μεγαλύτερα μοντέλα με υψηλότερο περιθώριο κέρδους, γεγονός που έκανε το μέλλον του Audi A3 να μοιάζει αμφίβολο.

Ωστόσο, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο CEO της Audi, Markus Duesmann, ανέφερε ότι ο αντικαταστάτης της σημερινής γενιάς του A3 θα βρίσκεται στη βάση της γκάμας της μάρκας. Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η Audi έχει στα σχέδια της ένα νέο A3.

Audi A3

Άγνωστο παραμένει εάν το A3 θα εξακολουθήσει να διατίθεται σε σεντάν και χάτσμπακ όπως σήμερα ή θα ακολουθήσει τις τάσεις της αγοράς και θα μετατραπεί σε crossover. Το νέο A3 αναμένεται να έρθει περίπου το 2027 και θα είναι πιθανότατα αμιγώς ηλεκτρικό καθώς η Audi έχει υποσχεθεί ότι θα λανσάρει το τελευταίο της μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2025. 

Tέλος, να θυμίσουμε ότι πριν η τέταρτη γενιά του A3 ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της, στη γκάμα της θα προστεθεί μια υπερυψωμένη έκδοση. To crossover Audi A3 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο προς τα τέλη του 2022, γεφυρώνοντας το κενό ανάμεσα στο Q3 και Α3. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube