Η Audi δεν θα αντικαταστήσει τα μικρά μοντέλα της

Η Audi δεν θα αντικαταστήσει τα μικρά μοντέλα της

Υπάρχουν πολύ λίγα κεφάλαια για μικρά μοντέλα, λένε στην Audi. Έτσι, ύστερα από το Α1 ούτε το Q2 θα αντικατασταθεί, με το Ingolstadt να επικεντρώνεται σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα με υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

Audi, Markus Duesmann

Γνωρίζουμε ήδη από την περυσινή χρονιά ότι η Audi δεν θα σχεδιάσει διάδοχο για το A1 Sportback. Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος Markus Duesmann είπε ότι το Q2 θα καταργηθεί επίσης από την γκάμα της γερμανικής εταιρείας, ύστερα από τη διακοπή της παραγωγής για την υφιστάμενη γενιά. Φυσικά, αυτή η κατάληξη δεν αφορά το άμεσο μέλλον, καθώς το Audi Q2 υπέστη λίφτινγκ στο τέλος του 2020. Αλλά δεν θα ήταν παράξενο αν το Q2 δεν ολοκλήρωνε το άλλο μισό της ζωής του, μιας και η έλλειψη σε μάικροτσιπ μπορεί να επιταχύνει τα πράγματα.

Η Audi θα προτιμούσε να διατηρήσει σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση την εφοδιαστική αλυσίδα μεγαλύτερων μοντέλων που εγγυώνται μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Audi A1
Την είδηση για τη μη αντικατάσταση του A1 επιβεβαίωσε ο ίδιος ο CEO της Audi, Markus Duesmann, σε συνέντευξή του στην Automotive News τον περυσινό Ιούλιο.


Διότι αυτό είναι το γενικό περιεχόμενο του μηνύματος: Αν και η Audi επωφελείται από τα κοινά στοιχεία της αυτοκρατορίας της VW, τα πιο μικρά μοντέλα όπως το A1 και το Q2 αποδίδουν επί του παρόντος πολύ λίγα. Σύμφωνα με τον Markus Duesmann, η πανδημία του κορωνοϊού παίζει επίσης το ρόλο της. Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί παγκοσμίως για την αναχαίτιση του COVID-19 έχουν δημιουργήσει στους ανθρώπους μεγαλύτερη επιθυμία για πολυτέλεια και επομένως για πολυτελή αυτοκίνητα. Και επειδή δεν θα μπορούν πλέον να ξοδεύουν τόσα πολλά σε διασκέδαση, διακοπές κ.λπ., αυτοί οι καταναλωτές θα έχουν επίσης περισσότερα χρήματα για ξόδεμα.

[Πηγή Handelsblatt]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube