Η Alfa Romeo μας προετοιμάζει για τη Giulia SWB Zagato

Η Alfa Romeo μας προετοιμάζει για τη Giulia SWB Zagato

Alfa Romeo και Zagato ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και ανακοινώνουν τον ερχομό της Alfa Romeo Giulia SWB Zagato που θα παραχθεί σε ελάχιστα αντίτυπα και θα παρουσιαστεί το 2023.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

H Alfa Romeo και ο Ιταλός coachbuilder ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους και μέσω ενός teaser μας προετοιμάζουν για τον ερχομό της νέας Alfa Romeo Giulia SWB Zagato. Το μοντέλο θα παραχθεί σε ελάχιστα κομμάτια και θα κάνει ντεμπούτο το 2023.

Η εικόνα που δημοσιεύτηκε αποκαλύπτει τη σιλουέτα από τα πίσω φώτα της Giulia SWB Zagato, τα οποία δείχνουν να είναι εμπνευσμένα από εκείνα της Giulia TZ του 1962. 

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Τύπου, η Giulia SWB Zagato θα βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio που χρησιμοποιούν οι Giulia και Stelvio.

Σε αντίθεση με την Giulia παραγωγής, θα έχει κοντύτερο μεταξόνιο και θα αποχαιρετήσει τις πίσω πόρτες. Κάτω από το καπό της θα βρίσκεται ο γνωστός από την Giulia GTAm 2.9 lt V6 κινητήρας, με την ισχύ του να ξεπερνά τους 540 PS.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο εάν η Giulia SWB Zagato θα είναι το πολυαναμενόμενο νέο σούπερκαρ που έχει ανακοινώσει η Alfa Romeo ότι έχει στα σκαριά ή πρόκειται για ένα ξεχωριστό πρότζεκτ.

Η απάντηση, πάντως, δεν θα αργήσει να έρθει καθώς το αφεντικό της ιταλικής φίρμας, Jean-Philippe Imparato, υποσχέθηκε ότι σύντομα θα διαφωτίσει τους Alfisti με νέες πληροφορίες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube