Πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα οι Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm;

Πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα οι Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm;

Οι κορυφαίες εκδόσεις της Alfa Romeo Giulia διατίθενται σε περιορισμένη παραγωγή 500 μονάδων.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Alfa Romeo μας ενημέρωσε για τις τιμές των Giulia GTA και Giulia GTAm στη χώρα μας, οι οποίες ξεκινούν από τα €247.000 (GTA) και €254.000 (GTAm) αντίστοιχα.

Οι αρχικές τιμές προ φόρων που ανακοινώθηκαν πέρυσι για ολόκληρη την Ευρώπη ήταν €143.000 (GTA) και €147.000 (GTAm), με τη μεγάλη διαφορά της τελικής τιμής στην Ελλάδα να οφείλεται στην υψηλή φορολογία.

Alfa Romeo Giulia GTAm

Η κορυφαία έκδοση περιορισμένης παραγωγής της Giulia φορά Bi-Turbo κινητήρα V6 2,9 λίτρων με απόδοση 540 PS (+30 PS σε σύγκριση με την Quadrifoglio). Με τη βοήθεια του Launch Control, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,6", ενώ το πιο επιθετικό στήσιμο της χαμηλωμένης ανάρτησης προσφέρει ακόμα καλύτερο κράτημα. Χάρη σε εκτενή χρήση ελαφριών υλικών (ανθρακονήματα σε αμάξωμα, αλουμίνιο σε κινητήρα και σύνθετα υλικά σε άλλα εξαρτήματα), η GTAm ζυγίζει 1.520 kg, είναι δηλαδή 100 kg ελαφρύτερη από την Quadrifoglio

Εξωτερικά, το νέο αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενεργό σπλίτερ και επιπλέον πτερύγια, προεκτάσεις των φτερών, ζάντες 20", μεγαλύτερο διαχύτη με εξάτμιση της Akrapovič από τιτάνιο και μια σταθερή φτερούγα στο πίσω μέρος (GTAm).

Alfa Romeo

Στο εσωτερικό έχουμε σπορ καθίσματα με πλάτες από ανθρακονήματα και επενδύσεις από Alcantara που συνδυάζονται με κόκκινες ραφές. Στην περίπτωση της Giulia GTAm οι πίσω θέσεις έχουν αφαιρεθεί αφήνοντας χώρο για τα κράνη και τον πυροσβεστήρα, ενώ έχουν προστεθεί ζώνες 6 σημείων για τους εμπρός επιβάτες, ρολ κέιτζ, λουριά αντί για χειρολαβές στις πόρτες και πλευρικά παράθυρα / πίσω παρμπρίζ από Lexan.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαμορφώσουν τη δική τους  Alfa Romeo Giulia GTΑ ή GTAm, στο επίσημο configurator της εταιρείας πατώντας εδώ. Πάντως, όπως μας ενημέρωσε η ελληνική αντιπροσωπεία, όποιος θέλει να αποκτήσει την κορυφαία Giulia θα πρέπει να βιαστεί, καθώς δεν είναι γνωστό πόσες από τις 500 μονάδες (αθροιστικά) είναι ακόμα διαθέσιμες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλες οι Alfa Romeo GTA που αγαπήσαμε

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube