Η Alfa Romeo θα ανακοινώσει σύντομα το νέο της σούπερκαρ

Η Alfa Romeo θα ανακοινώσει σύντομα το νέο της σούπερκαρ

Η Alfa Romeo βρίσκεται πολύ κοντά στο να δώσει το πράσινο φως για το νέο της σούπερκαρ, με τις επίσημες ανακοινώσεις να έρχονται ίσως και τον Μάρτιο του 2023.

Alfa Romeo

Εδώ και μερικούς μήνες υπάρχει έντονη φημολογία που θέλει την Alfa Romeo να επιστρέφει για τα καλά στις σπορ ρίζες της, προσθέτοντας στην γκάμα της ένα ολοκαίνουργιο σούπερκαρ.

Σήμερα, το αφεντικό της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, μιλώντας στο βρετανικό Autocar, έρχεται να αναζωπυρώσει τις φήμες αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το πρότζεκτ για το μοντέλο βρίσκεται κοντά στο να πάρει το πράσινο φως και να ανακοινωθεί επίσημα το Μάρτιο του 2023.

Alfa Romeo

«Όταν επισκέπτεσαι το μουσείο μας στην Arese μπορείς να πάρεις τόσες ιδέες από το παρελθόν μας, η αλήθεια είναι ότι ήδη δουλεύουμε πάνω σε ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Imparato.

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το μοντέλο είναι ότι δε θα βασίζεται σε κάποια πλατφόρμα του ομίλου Stellantis, θα είναι εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο από την Alfa Romeo και θα είναι φιλικό στην καθημερινή χρήση.

«Η τελευταία φορά που ένα σασί είχε τη στάμπα της Alfa Romeo ήταν το 1969, θα ήταν πολύ ωραίο να το κάναμε πάλι» σημείωσε ο Imparato.

Alfa Romeo

Όταν ρωτήθηκε για το πότε και αν θα δούμε το μοντέλο στην παραγωγή απάντησε ότι «ακόμα δουλεύουμε πάνω στο πρότζεκτ, ψάχνουμε το που θα το τοποθετήσουμε στην αγορά, το κοινό μας θέλει πολύ να κάνουμε κάτι μοναδικό και ελπίζω να τους δώσουμε την απάντηση τον Μάρτιο του 2023».

Πάντως, οι δηλώσεις του Imparato επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ που θέλει το σούπερκαρ να βλέπει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας λίγο μετά το επόμενο SUV της Alfa, που έχει προγραμματιστεί παρουσιαστεί στις αρχές του 2023.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube