Hyundai Ioniq 5: Το επίσημο teaser της εταιρείας [video]

Hyundai Ioniq 5: Το επίσημο teaser της εταιρείας [video]

Η Hyundai δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου της EV, του Ioniq 5.

Στην αρχή είχαμε το πρωτότυπο που άκουγε στο όνομα 45 Concept. Ήταν το αρχικό βήμα για το πώς έβλεπε η Hyundai την είσοδό της στην ηλεκτροκίνηση. 

Στη συνέχεια μάθαμε ότι το όνομα του EV της θα ήταν Ioniq 5 και ένα μόλις μήνα πριν η Hyundai άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών για το μοντέλο στην Αυστρία, αποκαλύπτοντας κάποια χαρακτηριστικά, όπως την αυτονομία των 550 km.

Τώρα η κορεατική εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα κάποιες επίσημες φωτογραφίες του Ioniq 5, από τις οποίες μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για την τελική μορφή του μοντέλου. 

ioniq

Λιτός σχεδιασμός, μεγάλοι τροχοί, γραμμές απέριττες με ρετρό πινελιές, τετράγωνα διπλά φωτιστικά σώματα εμπρός και το σήμα της εταιρείας να δεσπόζει πάνω στο καπό. Ίδια σχεδιαστική προσέγγιση και στο πίσω μέρος συμπληρώνει την εικόνα του μοντέλου που αναμένεται να θέσει νέα δεδομένα στην κατηγορία του. 

Το Ioniq 5 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα E-GMP που η Hyundai έχει εξελίξει αποκλειστικά για οχήματα μηδενικών ρύπων.

Η βασική μπαταρία θα έχει ενεργειακή πυκνότητα 58 kWh και θα επιτρέπει αυτονομία μέχρι 450 km στον κύκλο WLTP. Στη δεύτερη και μεγαλύτερη έκδοση των 73 kWh, η αυτονομία θα αυξάνεται στα 550 km στον ίδιο κύκλο. Μπαταρία που όμως δεν θα είναι διαθέσιμη στην έκδοση First Edition, σύμφωνα με πληροφορίες.

ioniq5

Η Hyundai λέει ότι η μέγιστη ισχύς φόρτισης θα είναι 232 kW, χάρη στο σύστημα 800 V, και θα ανεβάζει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας από το 10 στο 80% σε μόλις 18 λεπτά. Δεδομένα που ήδη έχει κάνει γνωστά η Hyundai κατά την αποκάλυψη της πλατφόρμας e-GMP στις αρχές του μήνα. Η παραπάνω επίδοση ισχύει φυσικά DC, ενώ η Hyundai επέλεξε στη θύρα Combo. Σε εναλλασσόμενο ρεύμα, ο ενσωματωμένος φορτιστής φτάνει σε ισχύ μέχρι τα 11 kW.

Το Ioniq 5 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ στο μεσοδιάστημα αναμένεται να γίνουν γνωστά και περισσότερα στοιχεία σε ό,τι έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και την τιμή διάθεσης του. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube