Honda e:Ny1, το πρώτο ηλεκτρικό B-SUV των Ιαπώνων

Honda e:Ny1, το πρώτο ηλεκτρικό B-SUV των Ιαπώνων

Το e:Ny1 είναι το πρώτο από μια σειρά νέων ηλεκτρικών μοντέλων της Honda και τοποθετείται στην κλάση των B-SUV προσφέροντας αυτονομία, μεγαλύτερη των 400 km.

Ύστερα από το Honda e, η ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της για την ευρωπαϊκή αγορά, το Honda e:Ny1.

Ένα ηλεκτρικό B-SUV που θυμίζει έντονα το HR-V, προσφέρει αυτονομία κίνησης 412 km και έρχεται για να αντιμετωπίσει τα Jeep Avenger, Hyundai Kona Electric και Peugeot e-2008

To νέο Honda E:Ny1, 100% ηλεκτρικό πισωκίνητο κόμπακτ SUV, ανακοινώθηκε με 412 km αυτονομία

Η Honda αποκάλυψε σήμερα στη Γερμανία, το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό όχημά της, το e:Ny1. Το νέο EV της μετά, το Honda E, έρχεται να πλαισιώσει την νέα γενιά crossover οχημάτων της φίρμας που συμπληρώνουν τα επίσης νέα CR-V και ZR-V Hybrid.  

Honda e:Ny1

Η εικόνα του θυμίζει έντονα το «συμβατικό» H-RV, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα δε παραπέμπει στο «αδερφό» μοντέλο. Το e:Ny1 πατάει πάνω στην εξελιγμένη πλατφόρμα e:N Architecture F των Ιαπώνων, με το αμάξωμα να προσφέρει επίσης υψηλή στρεπτική ακαμψία χάρη στον χάλυβα υψηλής αντοχής που χρησιμοποιείται στο 47% της κατασκευής του. 

Honda e:Ny1

Εφοδιάζεται με μια υψηλής απόδοσης, ελαφριά μονάδα μετάδοσης κίνησης που αποτελείται από τον ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων που κινούν τους εμπρός τροχούς, με την μέγιστη ισχύ του συστήματος να ανέρχεται τους 205 ίππους με 310 Nm ροπής. 

Στο δάπεδο του αυτοκινήτου βρίσκεται μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 68,8 kWh, που σύμφωνα με τη Honda προσφέρει αυτονομία έως και 412 km, ενώ δύναται να ανακτήσει την ενέργεια της από 10 σε 80% σε μόλις 45’’ σε έναν ταχυφορτιστή.

Honda e:Ny1

Στην καμπίνα, οι Ιάπωνες κάνουν λόγο για έναν από τους πλέον ευρύχωρους θαλάμους στην κατηγορία, με την προσοχή βέβαια του παρατηρητή να κεντρίζει η ολοκαίνουργια κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί τη νέα 15,1’’ οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, που παραπέμπει σχεδιαστικά σε αυτήν των Tesla και Ford, τόσο με την «διαγώνιο» της όσο κυρίως και με την κάθετη τοποθέτηση της. 

Η Honda υποστηρίζει ότι το σύστημα πολυμέσων της προσφέρει πολλαπλές επιλογές σε ότι αφορά την επικοινωνία, τη διασύνδεση, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης αλλά και ψυχαγωγίας.

Το e:Ny1 είναι ένα, από τα 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει η Honda παγκοσμίως έως το 2030 με τον Tom Gardner, Senior Vice President της Honda Motor Europe, να δηλώνει: «Το e:Ny1 είναι το επόμενο βήμα στο ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη. Κάθε νέο μοντέλο μας θα προσφέρει υψηλή τεχνολογία, όμορφη σχεδίαση και δυναμικά χαρακτηριστικά στην οδήγηση του». 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube