Στην Ευρώπη το νέο Honda ZR-V

Στην Ευρώπη το νέο Honda ZR-V

Το νέο και υβριδικό Honda ZR-V έρχεται στην Ευρώπη το φθινόπωρο για να ριχτεί στο απαιτητικό πεδίο μάχης των C-SUV.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής ετοιμάζεται να διευρύνει την γκάμα των SUV της στην Ευρώπη με την προσθήκη του νέου Honda ZR-V. 

Συγκεκριμένα, το νέο και αποκλειστικά υβριδικό ZR-V θα λανσαριστεί στη Γηραιά Ήπειρο το φθινόπωρο και θα ριχτεί στο απαιτητικό πεδίο μάχης των C-SUV, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως το Nissan Qashqai e-Power και το Kia Niro HEV.

Το νέο Honda ZR-V, αιχμή του δόρατος για την επίθεση των SUV των Ιαπώνων στην Ευρώπη, τοποθετείται στην γκάμα ανάμεσα στο μικρό HR-V και στο μεγάλο CR-V.

To Honda ZR-V είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το HR-V, αλλά μικρότερο από το επίσης νέο CR-V. Εξωτερικά, κινείται στη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα του ιάπωνα κατασκευαστή. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα HR-V και CR-V, στο εμπρός μέρος δεσπόζει μια γρίλια με κάθετες σχισμές.

Honda ZR-V

Στο πίσω μέρος, τα βλέμματα τραβάνε οι δύο μεγάλες απολήξεις εξάτμισης, που του χαρίζουν έναν πιο σπορ τόνο. 

Περνώντας στο εσωτερικό, η σχεδίαση του μοιράζεται πολλά στοιχεία από τα νέα HR-V και Civic. Η μεγάλη οθόνη αφής του infotainment τραβάει τα βλέμματα στο κέντρο, ενώ από κάτω της βρίσκονται οι φυσικοί διακόπτες για την λειτουργία του κλιματισμού. Όπως και στο νέο CR-V ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός. 

Honda ZR-V

Τέλος, κάτω από το καπό του, το ZR-V φιλοξενεί το υβριδικό σύστημα e:HEV του νέου Civic που αποτελείται από έναν αποδοτικό θερμικό κινητήρα 2,0 lt, ο οποίος λειτουργεί στον θερμοδυναμικό κύκλο Atkinson και δύο ακόμα ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική ισχύς φτάνει τους 184 ίππους και η ροπή τα 315 Nm.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube