H Kia επεκτείνει την υβριδική γκάμα της με εννέα μοντέλα

H Kia επεκτείνει την υβριδική γκάμα της με εννέα μοντέλα

Η Kia, θέλοντας να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, ανακοίνωσε πως στοχεύει να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την υβριδική της γκάμα.

Kia EV5

Μπορεί η Kia να έχει στραμμένο το βλέμμα της προς τον εξηλεκτρισμό, εντούτοις σχεδιάζει να επεκτείνει τη σειρά των υβριδικών της μοντέλων, αντιλαμβανόμενη τις προκλήσεις που εμφανίζει η ζήτηση των EV παγκοσμίως.

Έτσι λοιπόν, η κορεατική φίρμα, παράλληλα με την εξέλιξη των μελλοντικών, 100% αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της (EV2, EV3, EV4 και EV5) θα εργαστεί και πάνω σε υβριδικές προτάσεις, προκειμένου να είναι έτοιμη και να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς. Η στοχοθεσία της εταιρείας, όπως ανακοινώθηκε στη μέρα επενδυτών, περιλαμβάνει το λανσάρισμα εννέα υβριδικών μοντέλων μέχρι το 2028 και έξι αμιγώς ηλεκτρικών μέχρι το 2026, προβλέποντας ότι τα υβριδικά θα αποτελούν το 20% των πωλήσεών της έως το 2030.

H Kia θα παρουσιάσει μέχρι το 2028 εννέα υβριδικά μοντέλα και έξι ηλεκτρικά έως το 2026

Kia Niro

Η στρατηγική επέκτασης της Kia περιλαμβάνει την υβριδοποίηση μιας σειράς σημαντικών μοντέλων της σε παγκόσμια κλίμακα. Μάλιστα, η κορεατική φίρμα, δεν φαίνεται να παρεκκλίνει από το στόχο της να πουλάει ετησίως 1,6 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030.

Παρά την αναγνώριση της επιβράδυνσης των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων λόγω οικονομικών παραγόντων, της μείωσης των επιδοτήσεων και της ανεπαρκούς υποδομής φόρτισης, η Kia προβλέπει αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων υβριδικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπει αύξηση από 14% το 2024 σε 20% παγκοσμίως, ενώ τα ηλεκτρικά μοντέλων θα αντιπροσωπεύουν το 38% των πωλήσεων κατά την ίδια περίοδο.

Σε περιφερειακό επίπεδο, οι προβλέψεις για τις πωλήσεις παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις. Η Kia προβλέπει ότι το 35% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα είναι υβριδικά έως το 2030, σε αντίθεση με ένα αισθητά πιο χαμηλό 12% στην ΕΕ. Στην Κορέα, τα υβριδικά μοιάζουν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού με ποσοστό 43% , ξεπερνώντας τόσο τις εξηλεκτριμένες όσο και τις θερμικές προτάσεις.

Kia Sportage

Παράλληλα με την επέκταση των υβριδικών, η Kia φιλοδοξεί να αναπτύξει υβριδικά συστήματα κίνησης επόμενης γενιάς. Στόχος της η ενίσχυση των επιδόσεων και της αποδοτικότητας καυσίμου. Αυτές οι εξελίξεις θα καλύψουν διάφορες κατηγορίες αυτοκινήτων και θα ενσωματωθούν στις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του κόστους και της ευελιξία.

Ο Ho Sung Song, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kia, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμες λύσεις κινητικότητας, δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη της μάρκας προς καινοτόμες προσφορές EV, ευθυγραμμισμένες με τις απαιτήσεις της αγοράς.
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube