Η Kia θα φέρει δύο προσιτά ηλεκτρικά μέχρι το 2026

Η Kia θα φέρει δύο προσιτά ηλεκτρικά μέχρι το 2026

Η Kia, μετά τα EV6 και EV9 φαίνεται πως είναι έτοιμη να λανσάρει δύο νέα, μικρότερα και πιο προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα, μέχρι το 2026.

Kia EV4

Η αρχή έγινε με το Kia EV6, για να ακολουθήσει η ηλεκτρική ναυαρχίδα της γκάμας, το Kia EV9. Πλέον η κορεατική φίρμα προσανατολίζεται σε δύο μικρότερα μοντέλα, τα EV3 και EV4.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακόμα τα εν λόγω ονόματα, μιας και τον περασμένο Σεπτέμβρη η Kia μας έδωσε μία εικόνα για τις μελλοντικές σπουδές της. Το Kia EV3 είναι ένα οικογενειακό SUV, που τοποθετείται κάτω από το μεγαλύτερο EV5. Εξωτερικά, το πρωτότυπο της Kia, μπορούμε να πούμε πως έχει δεχθεί σχεδιαστικές επιρροές από τη ναυαρχίδα των ηλεκτρικών Kia, το EV9. Βάσει της μέχρι τώρα πληροφόρησης θα βασιστεί στην πλατφόρμα E-GMP, η οποία θα επιτρέψει στο crossover να χρησιμοποιεί τις επιλογές μπαταριών 58 kWh και 77,4 kWh από το μεγαλύτερο EV6.

Ως προς την εξηλεκτρισμένη γκάμα της Kia, σειρά παίρνουν τα Kia EV3 και EV4

Kia EV3

Εν συνεχεία, το Kia EV4 είναι το μοντέλο εκείνο με το οποίο οι Κορεάτες φιλοδοξούν να αντιμετωπίσουν το Tesla Model 3. Η σχεδιαστική προσέγγιση του Kia EV4 υπακούει στην εκλεπτυσμένη (και σε αυτή τη περίπτωση) σχεδιαστική γλώσσα Opposites United Untied. Στο εμπρός μέρος, τα λεπτά φωτιστικά σώματα LED θα θυμίζουν κάτι από EV9 και EV5, τη στιγμή που η έντονη κλίση του καπό δίνει ένα επιθετικό και σπορ ύφος στο μοντέλο. Επιπροσθέτως, ο σχεδιασμός της γραμμής της οροφής του αυτοκινήτου, παραπέμπει σε κουπέ μοντέλο.

Τέλος, να αναφέρουμε πως το Kia EV3 αναμένεται να κάνει την πρώτη εμφάνισή του στην αγορά στα τέλη του 2024, ή στις αρχές του 2025, με το EV4 να ακολουθεί εντός του 2026. Όσο για τις τιμές τους, δημοσιογραφικές πηγές του εξωτερικού αναφέρουν πως θα κυμαίνονται μεταξύ €30-35.000.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube