Στη Σλοβακία η παραγωγή της ηλεκτρικής Porsche Cayenne

Στη Σλοβακία η παραγωγή της ηλεκτρικής Porsche Cayenne

H νέα ηλεκτρική Porsche Cayenne, που αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές το 2025, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του VW Group στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Porsche Cayenne

Τον επόμενο μήνα η Porsche θα παρουσιάσει την ανανεωμένη Cayenne, την ίδια στιγμή όμως εργάζεται πυρετωδώς και στην εξέλιξη της τέταρτης γενιάς του μοντέλου που θα είναι και η πρώτη με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Porsche αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές το 2025 και το γκρουπ VW ανακοίνωσε ότι θα παράγεται στο εργοστάσιο του στην Μπρατισλάβα, πλάι στη συμβατική Cayenne.

Porsche Cayenne

Θυμίζουμε ότι στην μονάδα της Σλοβακίας κατασκευάζονται, μεταξύ άλλων, οι Porsche Cayenne και Cayenne Coupé, το VW Touareg, τα Audi Q7 και Q8, αλλά και η Bentley Bentayga.

Να σημειώσουμε ότι η νέα ηλεκτρική Cayenne δε θα βασίζεται στο σημερινό μοντέλο και θα κυκλοφορήσει στις αγορές ακολουθώντας το λανσάρισμα της ηλεκτρικής Macan και της ηλεκτρικής 718.

Όσο για την ανανεωμένη Cayenne που το ντεμπούτο της είναι προγραμματισμένο για τον επόμενο μήνα, θα εξοπλίζεται με ένα ημι-ενεργό σασί, προβολείς HD-Matric LED και μια νέα αερανάρτηση με διπλούς θαλάμους και έλεγχο συμπίεσης και επαναφοράς των αμορτισέρ.

Porsche Cayenne

Κάτω από το καπό της, η βασική έκδοση με τον V6 κινητήρα αναμένεται να έχει αυξημένη ισχύ, ενώ στη θέση του 2.9 lt V6 της Cayenne S θα βρεθεί ένας 4.0 lt twin-turbo V8. Στην κορυφή της γκάμας θα συνεχίσει να βρίσκεται η έκδοση Turbo GT που σύμφωνα με ρεπορτάζ η ιπποδύναμή της θα φτάσει τους 650 PS.

Τέλος, όπως είναι φυσικό, η Cayenne θα φρεσκαριστεί εξωτερικά και θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά διαθέτοντας όλα τα σύγχρονα καλούδια συνδεσιμότητας και ασφάλειας που προσφέρει η Porsche στα νεότερα μοντέλα της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube